Gå til hoved-indhold
Den polske skipper i Velux 5 Oceans gjorde et stort indtryk på Ole Larsen. Foto: Velux5oceans.comKapsejlads
Den polske skipper i Velux 5 Oceans gjorde et stort indtryk på Ole Larsen. Foto: Velux5oceans.com

Ole Larsen: Velux 5 var forudsigelig men også vild

Danskeren, der drømmer om selv er sejle soloturen jorden rundt, gør her status og så håber han på støtte fra læserne, alt fra 150 kr. tæller.

Af Troels Lykke |

Ole Larsen, X-41-sejler fra Randers:

Med de sidste bådes ankomst til La Rochelle i Frankrig, sidste weekend, markerede det samtidig afslutningen på en solosejlads jorden rundt, som efter mine øjne har været en anelse forudsigelig men også yderst spændende.

Forudsigeligt - at den amerikanske skipper ville vinde, hvis han fuldførte, hvilket han som bekendt gjorde.

Spændende på den måde, at der blev sejlet i nogle ældre udgaver af Open 60'er, hvilket medførte en del udfordringer undervejs pga. ting som gik i stykker på bådende.

Polakken kunne drille vinder

Et par af skipperne var også nødsaget til at søge nødhavn. Sejladsens højdepunkt var helt klart, da den polske skipper, som var den eneste, der kunne drille amerikaneren lidt, hentede den engelske skipper og slog ham med 40 sekunder på 3. etape. Det var så godt sejlet.

Den polske skippers svingkøl var i stykker på det tidspunkt. 

Det bevirkede, at han skulle sejle med den helt ude i yderposition for at minimere trykket på det ødelagte, dog forhindrede det ham ikke i at indhente det forsømte og kæmpede til det sidste, hvor han flot vandt 2. pladsen. Ja, der er ingen der skal sige at 0,1 knob ikke har betydning :-)

Jeg kan kun sige, at jeg glæder mig til at være med, når starten går om 3 år og 4 måneder - Du kan hjælpe mig med at gå den ultimative udfordring i møde og dermed igen sætte dansk sejlads på verdenskortet.

Støt Ole Larsen i Velux 5 Oceans projekt i 2014

Jeg har lagt mit projekt på www.booomerang.dk/projects/jorden-rundt-solo/ og DU KAN GØRE EN FORSKEL fra kr 150,- Kom derude, bliv en del af dette spændende eventyr!!!!

Mange sejlerhilsner

Ole Larsen

"Den første dansker jorden rundt solo 2014"

www.dansail.com

content-loader
content-loader
content-loader