Gå til hoved-indhold
Yngelinge-sejlere i Kerteminde, siddende til venstre sidder KDYeren Jørgen Ring. Foto: Sandeep SanderKapsejlads
Yngelinge-sejlere i Kerteminde, til venstre sidder KDYeren Jørgen Ring. Foto: Sandeep Sander

Unge Lier fra Hellerup vinder SailXtreme i Yngling

Det bobler med unge talenter i Yngling, der passer til teenagere, siger næstformand for Ynglinge-sejlerne, Jørgen Krogh. 12 Ynglinge sejlede SailXtreme. Se resultater fra Kerteminde.

Af Troels Lykke |

”Det nye hold fra Marselisborg Sejlklub fik en flot andenplads til SaileXtreme i pinsen, lige foran ungdomshold fra Kongelig Dansk Yachtklub – og vinder blev Team Lier, de unge talentfulde løver fra Hellerup Sejlklub. Der er nu også to rene pigebesætninger, så det lover alt sammen godt,” siger Jørgen Krog.

Erik Venøbo fra Bønnerup Strand Sejlklub hjælper mange unge på vandet i Yngling. Han siger:

”Yngling er ideel til teenagere, den passer i størrelsen, de unge lærer teamwork og trives i båden” og fortsætter ”tilmed så er der et rigtig godt sammenhold og god stemning når vi kommer i land”.

Det er meget interessante observationer i en tid hvor sejlsporten har svært ved netop af fastholde denne aldersgruppe, i de store sejlklubber og endnu mere i den mindre klubber.

VM i Østrig

Næste store stævne er Junior EM og åbent VM for Yngling på Attersee i Østrig 7-16 juli.

”Vi har fået et par wild-cards af arrangørerne, så hvis der skulle være en sejlklub eller to der har en dygtig ungdomsbesætning der fortjener at komme til et officielt VM med kort varsel, så er chancen der,” siger Jørgen Ring, som interesserede skal straks henvende sig til.

Læs mere om VM og resultater fra Kerteminde samt den opdaterede rangliste på www.yngling.dk

Se resultater på www.sailextreme.dk

content-loader
content-loader
content-loader