Gå til hoved-indhold
Fleksibilitet og teamwork samt masser af træning var guldkombinationen for Hans Christian Rosendahl, Victor Lier Koppenhus, Frederik Lange og Lars Peter Rosendahl.Kapsejlads
Fleksibilitet og teamwork samt masser af træning var guldkombinationen for Hans Christian Rosendahl, Victor Lier Koppenhus, Frederik Lange og Lars Peter Rosendahl.

Masser af træning gav Junior DM i Yngling

Dansk Sejlunions officielle Junior DM i Yngling blev afviklet af Århus Sejlklub i weekenden 3.-4. september.

Af katrine bertelsen |

Masser af træning er hemmeligheden bag sejlen til Yngling DEN 191 fra KDY, i Århus i weekenden.

- Vi er meget glade for guldet, siger Hans Christian Rosendahl og tilføjer, at vi har virkelig trænet meget i år og vi tror det er grundlaget for vores sejr.

- Stævnet var meget velarrangeret til vands og til lands, fortæller Jørgen Ring – juniorleder i KDY gennem mere end 35 år – og fortæller, at de unge under 19 år i Yngling er glade for at have et DM uden seniorer.

Junior DM guld blev vundet af DEN 191 fra Kongelig Dansk Yachtklub med en besætning på fire personer.  Yngling sejles normalt af 3 personer, så forklaringen er, at unge Victor Lier Koppelhus kom ombord da Lars Peter Rosendahl p.g.a. lejrskoletur ikke kunne deltage lørdag. Fredrik Lange styrede begge dage, søndag med de faste gaster tvillingerne Lars Peter og Hans Christian Rosendahl.

Sølv gik til DEN 207 med Rasmus Bjerg Knudsen, Anders Bigum Johansen og Emilie Popp fra Marselisborg Sejlklub.

DEN 4 fra Kongelig Dansk Yachtklub snuppede bronze. Ombord var Frederik Korsgaard, Sarah Sander og Gustav Skydsgaard.

Der blev gennemført i alt seks sejladser i meget forskellige vindstyrker. I hele weekenden var der relativt store dønninger.

Dansk Yngling Klub sortæller at der resten af sæsonen vil være kapsejladser og træning, så erfarne og nye besætninger kan fortsætte med at udvikle sig.

Næste weekend er der Piratpokal og om 14 dage er der åbent DM i Hellerup.

- Desuden er der 7 besætninger som gør klar til at deltage i VM for Yngling 2012, som foregår i Sydney Australien, fortæller Mikkel Winston fra Dansk Yngling Klub og slutter, vi er stolte af at deltagelse i Yngling VM sponseres af bl.a. Maersk line og Finnair.

Seks både deltog i junior DM for Yngling i Århus.

Læs mere på www.yngling.dk

Junior DM i Yngling medaljetagere; fra venstre Sarah Sander, Gustav Skydsgaard og Frederik Korsgaard (bronze), Frederik Lange, Hans Christian Rosendahl, Victor Lier Koppenhus, Lars Peter Rosendahl (guld) og Rasmus Bjerre Knudsen, Emilie Popp samt Anders Bigum Johansen (sølv).

content-loader
content-loader
content-loader