Gå til hoved-indhold
Jonas Høgh-Christensen, Christian Kamp og Thomas Jacobsen i Bella Center til prisoverækkelse. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Jonas Høgh-Christensen, Christian Kamp og Thomas Jacobsen i Bella Center til prisoverækkelse. Foto: Troels Lykke

Christian Kamp klar til at støtte landsholdet

Årets sejler 2010, Christian Kamp, vil gerne bidrage til landsholdet, nu da OL-sportschefen gerne ser det, men Kamp har ikke altid været glad for DS' ledelsesstil og ligegyldighed med AC-sejlerne.

Af Troels Lykke |

Thomas Jacobsen, sportslig chef for OL-landsholdet lægger ikke skjul på at det danske landshold i sejlsport har plads til forbedringer. Mange endda efter at ingen OL-sejlere bemærkede sig særligt i 2010.

Nu har han hentet Jesper Radich, Rasmus Køstner og Sten Mohr ind og støtte OL-sejlerne. De tre tidligere America's Cup-sejlere skal fylde mere strategi og taktik ind i de danske jolle-sejlere.

Det sker bl.a. med en playbook, som bl.a. Rasmus Køstner har været med til at lave.

Starte et nyt sted

"Hvis man ikke er slet ikke oppe på niveau med de bedste så er det godt at starte et nyt sted, det har vi brug for, det var noget andet, hvis man hedder Caroline Wozniacki så skal man kun ændre få ting ad gangen," siger Thomas Jacobsen til minbaad.dk.

Og han ser gerne at Christian Kamp tilknyttes landsholdet, da AC-sejlerne leverer meget godt som ikke er i Sejlunionens eller Team Danmarks søgelys.

"Derfor vil jeg gerne brede paletten mere ud og inddrage andre sejlere til fælles gavn," siger Thomas Jacobsen til Politiken.

Kamp har ikke brudt sig om DS' ledelsesstil

Til samme avis forklarer manden med Årets Sejlsportspræstation Christian Kamp at han tidligere havde været mere afvisende med ideen omkring samarbejde med Sejlunionen.

"Fordi jeg ikke har brudt mig om ledelsesstilen i Dansk Sejlunion. Jeg bryder mig ikke om at man har fokuseret så hårdt på de olympiske klasser. Det hedder Dansk Sejlunion, så jeg kan ikke forstå, at man ikke har fokuseret på de mange dygtige og professionelle sejlere, der også er i dansk sejlsport. De har fået nul og en fis opmærksomhed og støtte," siger den 32-årige prof-sejler og familiefar til tre børn.

Thomas Jacobsen tv. havde en stor andel i at Christian Kamp tog Årets Sejlsportspræstation. Med prisen er der sendt et signal til dagbladene om, at prof-sejlerne pt. er de bedste sejlere herhjemme.

content-loader
content-loader
content-loader