Gå til hoved-indhold
Christian Kamp, nummer to fra højre, giver her gode råd til ung Horsens-sejler. Foto: Lena HellströmKapsejlads
Christian Kamp, nummer to fra højre, giver her gode råd til ung Horsens-sejler. Foto: Lena Hellström

Prof-sejler Kamp gav fif til Horsens-sejlere

Tidligere verdensmester i matchrace og AC-sejler, Christian Kamp, brugte en fridag på at lære fra sig til unge fra Horsens Sejlklub.

 

Af Lena Hellström, journalist |

Solskin, let vind og fire Match 37 i Middelfart Marina en søndag i november. Bedre kan man vist ikke ønske sig. Forventningerne var høje, da de unge sejlere fyldte bådene op.

Træner Jacob Nicolaisen havde taget initiativ til en anderledes vintertræning, og det blev en super dag med både fleetrace og matchrace.
 
Effektiv læring
Den erfarne sejler Christian Kamp hoppede på skift mellem bådene, hvor han
øste ud af gode råd til trim og taktik.

Faste pladser om bord, klar kommunikation og evaluering efter sejladserne var hovedbudskaberne til de unge - og tre heldige ældre sejlere.

Efter 5 timer på vandet med fuld gang i spilersætninger, startprocedurer og stramme skøder var det nogle trætte - men glade - sejlere, som kom i land.
 
Ros til initiativet
Efterfølgende var der ros til både de unge og initiativet fra Christian Kamp.

- Det er den helt rigtige vej at gå med at få prøvet at sejle andet end bare jolle. De unge skal få samlet sig erfaring med så mange bådtyper som muligt. Det er med til at fastholde dem i sejladsen. Og den her flok gik til den i dag, så det var en fornøjelse at være med, siger Kamp.
 
Horsens Sejlklub siger 1000 tak til Match Race Danmark for lån af både, så det blev gratis at deltage, samt til Christian Kamp for at bruge en fridag på at være instruktør.

Christian Kamp bor ud til Horsens Fjord, i år han blandt andet sejlet RC 44 og Extreme 40 med Gram-Hansen. Her underviser han lokale sejlere. Foto: Lena Hellström.

content-loader
content-loader
content-loader