Gå til hoved-indhold
Arkivfoto fra Comosøen med danske Europajoller.Kapsejlads
Arkivfoto fra Comosøen med danske Europajoller.

Dansk VM-guld i E-jolle

Europajolle: Tobias Hemdorf sikrede lørdag Danmark guld ved VM på Comosøen efter bl.a. seks førstepladser, mens Anna Livbjerg tog sølv hos kvinderne.

Af Troels Lykke |

Efter en lidt svingende start, der var præget af meget ustabile vejrforhold, satte Tobias turbo på i de sidste tre dage af stævnet og sikrer sig på suveræn og i overbevisende stil en flot guldmedalje.

Tobias, der sejler med danske Green Sails, kunne have sejlet ind før sidste sejlads, men valgte at gennemføre alligevel. Og i vanlig stil sluttede Tobias af med en prik i sidste sejlads og det var så i øvrigt den tredie prik af tre mulige på dagen.

- Et stort tillykke til Tobias med den suveræne præstation, siger Europajollernes formand Michael Cholewa.

VM-sølv til Anna Livbjerg

Hos pigerne skulle vi igennem en nærmest nervepirrende afslutning hvor kampen stod mellem Silvia Zennaro fra Italien og Anne Livbjerg fra Danmark.

Før sidste sejlads lå guldet hos Anna, men Silvia vandt sidste sejlads foran Anna og så stod de lige.

Det betød at man skulle tælle første pladser for at finde en vinder, og da Silvia havde fire første pladser mod Anna's to, så løb Silvia med guldet, mens Anna måtte nøjes med sølv.

- Måske lige ærgeligt her kun et par timer efter afslutningen, men når støvet har lagt sig så er sølv ved VM i sig selv en helt igennem fantastisk præstation. Også et meget stort tillykke til Anna, siger Michael Cholewa.

Resultater mænd: www.europeclasswc2011.com/images/stories/13-08-male.pdf

Resultater kvinder: www.europeclasswc2011.com/images/stories/13-08-female.pdf

Arkivfoto: Tobias Hemdorf står her til venstre.

content-loader
content-loader
content-loader