Gå til hoved-indhold
Emil Lund fra SYC er godt klædt på, til træning på Alster. Foto: Søren JohnsenKapsejlads
Emil Lund fra SYC er godt klædt på, til træning på Alster. Foto: Søren Johnsen

E-joller på tværs af grænser

Sønderborg Yacht Club og Hamborg-klubben SC-Rhe har indledt et samarbejde om 20 e-jolle træningsweekender frem til VM i 2013.

Af katrine bertelsen |

Lørdag d. 5. november blev der på Nordeuropas største bådmesse i Hamborg indgået en grænseoverskridende samarbejdsaftale imellem Europa-jolle sejlere i grænseregionen.

Sejlerne, der dels er fra Sønderborg Yacht Club og fra klubber i Nordtyskland, anført af Hamborg klubben SC-Rhe, underskrev på scenen i overværelse af den internationale bådpresse, en vintertræningsaftale, der løber frem til VM 2013.

 Aftalen indebærer over 20 trænings-weekender, dvs. mere end 200 timer på vandet, i vinterforhold, der ofte vil byde på vandtemperaturer omkring frysepunktet, og en chill faktor ned omkring de -20 grader.

Efter en spændende dag på bådmessen, ”Hanseboot”, blev det forestående samarbejde fejret med en festlig middag i klubhuset i sejlklubben RHE.

Træning på Alsteren

Første træningsdag foregik om søndagen på den lille sø Alster midt i millionbyen, Hamborg.

- Det var især spændende på kryds pga. de uforudsigelige vindspring. De lokale siger, at vinden springer hver gang, der er en, der åbner et vindue, hvilket jeg nemt kunne overbevises om, siger træner, Søren Johnsen og fortsætter. De tyske sejlere glæder sig derfor til at komme til Sønderborg, hvor de får mulighed for at forberede sig på de vind- og bølgeforhold, der venter dem på den kommende VM-scene.

Det bedste fra begge lande

Ved at samle sejlere fra begge sider af grænsen, forventer man fra de deltagende klubber, at den tyske stringente træningsmentalitet, og den danske sociale tilgang til samme, vil være berigende for begge landes sejlere. Samtidig gør antallet af sejlere, at man kan engagere nogle af landets bedste trænere i Europa-jolle klassen – en nødvendighed, når målet er en topplacering ved VM 2013.

Sønderborg Yacht Club er ikke uvant med Europa-jolle træning, da gruppen på 20 sejlere i klassen er en af de største i Danmark, og Sønderborgpigen, Eva Rudjord Therkildsen, vandt da også Nordisk Mesterskab på hjemmefarvandet, da klubben afholdt mesterskabet på Sønderborg bugt i sommers.

Hamborg klubben SC-Rhe er netop af det tyske sejlforbund blevet kåret som årets sejlklub i tyskland, en yderst ærefuld titel, der grunder i klubbens energiske junior- og ungdomsarbejde.

VM i 2013

I august 2013 er Sønderborg udvalgt blandt mange kandidater, til at afholde VM for Europa-joller. 14 dage med sejladser på vandet ud for Sønderborg, hvor 200 - 300 sejlere vil kæmpe om guldet, så sejlerne har et stort arbejde foran sig, hvis målet er at stå øverst på skamlen.

Hamborg klubben SC-Rhe: www.sc-rhe.de/category/jugend/

Sønderborg Yacht Club: http://www.sycjunior.dk/

Pressemeddelelse: SYC/Søren Johnsen

E-jollesejlere og trænere underskriver samarbejdsaftalen i Hamborg.

content-loader
content-loader
content-loader