Gå til hoved-indhold
De glade medaljetagere, som vandt medaljer til DM. Fra venstre: Anette Viborg, Horsens og Århus Sejlklub (sølv), Frederik Rask, Skovshoved Sejlklub (sølv), Tobias Hemdorff, Kaløvig (guld), Anna Livbjerg, Kaløvig (guld), Jacob Friis, Kaløvig (bronze) og Trine Bentzen, Skovshoved Sejlklub og Yachtklubben Furesøen (bronze).Kapsejlads
Fra venstre: Anette Viborg, Horsens og Århus Sejlklub (sølv), Frederik Rask, Skovshoved Sejlklub (sølv), Tobias Hemdorff, Kaløvig (guld), Anna Livbjerg, Kaløvig (guld), Jacob Friis, Kaløvig (bronze) og Trine Bentzen, Skovshoved Sejlklub og Yachtklubben Furesøen (bronze).

Europajolle-DM: Køløvig bedst hos drenge og piger

Køløvig Bådelaug tog guldet. Hos pigerne var det VM-sølvvinder Anne Livbjerg og hos drengene verdensmester Tobias Hemdorff. 77 Europajoller sejlede i Horsens.

Af Troels Lykke |

Europe Class Denmark oplever stabil fremgang og kunne til de officielle åbne DM i Horsens Sejlklub glæde sig over 80 tilmeldte og 77 på startlinien.

Stævneleder Margit Duus og hendes mand Bent Toft som baneleder, sørgede for en flot afvikling sammen med mange dygtige frivillige og sponsorer, bl.a. Kohberg Brød og MENU.

Fredag blev der sejlet 4 sejladser, lørdag kun én p.g.a. manglende vind, men søndag blev der sejlet tre, så det lykkedes at få sejlet i alt 8 sejladser i flot efterårsvejr.

Vinderne

Hos pigerne vandt Anne Livbjerg (VM-sølvvinder) og hos drengene vandt verdensmester Tobias Hemdorff. Begge fra Kaløvig Bådelaug.

Sølvet gik til Anette Viborg og kometen Frederik Rask. Bronze gik til Trine Bentzen og Jacob Friis. Medaljetagerne repræsenterede fem forskellige klubber.

”På den samlede resultatliste var der fire piger blandt de ti første, så endnu engang er det bevist at Europaklassen er der hvor piger og drenge i alle aldre kan være med” siger den nyvalgte sejlerrepræsentant og Oure-elev Jesper Vogelius.

Lørdag aften blev der afholdt generalforsamling. Formand Michael Cholewa fortsætter som formand mens bestyrelsen blev udvidet med to medlemmer, hvor bl.a. Jacob Cholewa som sejler, skifter status til fast bestyrelsesmedlem.

”Vi mener det er meget vigtigt med en stor bestyrelse, der er parat til at yde en stor indsats, sammen med mange andre frivillige” siger Michael Cholewa og tilføjer:

”vi ønsker at tiltrække sejlere, trænere, sejlerfamilier og frivillige som vil være med i fællesskabet”.

Sponsorer

En stor udfordring for Europa klassen er at tiltrække sponsorer.

”Vi har besluttet at nedsætte et sponsorudvalg og har allerede tilsagn fra Sandeep Sander, formand for Sailing Denmark om også at bidrage” siger Cholewa og fortsætter ”vi tror på det bredest mulige samarbejde indenfor sejlsporten”.

Vintertræningen starter snart og der er også planlagt en begynderlejr i Sønderborg allerede den 15-18. oktober.

Fair vilkår til trænere - en modsat OCD

”Gode trænere er med til at tiltrække og fastholde sejlerne. Vi har tradition for at sørge godt for vores trænere” siger Peter Zachariassen, nyvalgt bestyrelsesmedlem og slutter ”flere af trænere er unge og under uddannelse, så vi har et udvidet ansvar for at sikre dem gode rammer og fair vilkår.”

Læs mere på www.europeclass.dk 

content-loader
content-loader
content-loader