Gå til hoved-indhold
Phillip Guhle, nr. to fra venstre, jublier i Korea i søndags. Næste stævne bliver i Portugal mod Radich bl.a. Foto: World Match Racing TourKapsejlads
Phillip Guhle, nr. to fra venstre, jublier i Korea i søndags. Næste stævne bliver i Portugal mod Radich bl.a. Foto: World Match Racing Tour

Guhle vinder World Cup-stævne med svenskere

Den 30-årige KDY-trimmer Phillip Guhle steg helt til tops i Korea Match Cup hvor han med skipper Bjørn Hansen og tre andre svenskere vandt 350.000 kroner efter finalesejr. Interview.

Af Troels Lykke |

3-2 over Francesco Bruni, så meget vandt stockholmeren Bjørn Hansen med sine tre svenske og enlige dansker Philip Guhle i finalen i Korea Match Cup, der er en del af World Match Racing Tour, som KDY i år har meldt sig ud af.

Der blev sejlet i den lette matchrace-båd KM 35 med assymetrisk spiler, en båd, som Phillip Guhle syntes er herlig til formålet.

Hansens Merkonomen Sailg Team trængte så meget til en sejr, fortæller Guhle i dag til minbaad.dk.

Tæsk forinden i tre lande

- De seneste tre uger har vi fået tæsk til stævner i Spanien, Frankrig og Tyskland, derfor var sejren så vigtig for os, men det var rigtigt, rigtigt tæt i hele stævnet, men vi sejlede aggressivt som vi er gode til, siger Guhle, der til dagligt bor i Skovshoved.

Holdets sponsor Merkonomen har nu sørget for at alle udgifter til fly og hotel er betalt g en mindre dagsløn til sejlerne og det har fået betydning for holdet med mere ro.

- Bjørn Hansen arbejder mindre under stævnerne og taler ikke hele tiden i telefon og kan fokusere på sejladsen, forklarer trimmeren, der sidste år sejlede nogle stævner med Jesper Radich, der nu har valgt kiwi-gaster i stedet.

Men Bjørn Hansen kan også vinde, således har han vundet Swedish Match Cup i 2007 og nu i Korea.

Penge til børnefamilien

- Vi har det meget, meget uformelt om bord så der er en god kemi, siger Guhle, der er temmelig tilfreds med pengepræmien på 350.000 kroner, der skal deles.

Det er dyrt med børn og han blev far for første gang i oktober og fik sønnen, der fik det flotte kunstnernavn Cassius Kai Guhle.

www.wmrt.com

content-loader
content-loader
content-loader