Gå til hoved-indhold
Arkivfoto med Trine Abrahamsen ved roret. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Arkivfoto med Trine Abrahamsen ved roret. Foto: Troels Lykke

Skipper Abrahamsen: Mit livs mareridt

Sejlernes navne blev frigivet søndag 14. november og de udtaler sig efter en Elliott 6M kæntrede brutalt i fredags, så gasterne Lærke Nørgaard og Lerke Christoffersen faldt i vandet. Sidstnævnte lå senere i kunstig koma, men er nu ved godt mod.

Af Troels Lykke |

KDY skriver til pressen:

Tre kvindelige sejlere fra Sejlerlandsholdets match race-bruttotrup var fredag eftermiddag ude at træne på Øresund i farvandet mellem Skovshoved og Taarbæk.

Under sejlads med spiler kæntrede båden, en Elliott 6M, og de to gaster, Lærke Nørgaard (YF) og Lerke Stamer Christoffersen (KDY), faldt i vandet.

Det lykkedes rorsmanden, Trine Abrahamsen (Skovshoved Sejlklub) at bjærge spileren, men hun kunne efterfølgende ikke lokalisere de to gaster i vandet.

Derfor beslutter hun, efter kort søgning, for at sejle direkte til den nærmeste havn, som var Taarbæk, for at slå alarm.

Ved snarrådig indsats fra sejlere på land, blev der med det samme sendt gummibåde på vandet, der indledte eftersøgningen af de to gaster.

Alarmen indløb hos Søværnets Operative Kommando (SOK) kl. 15.09, og de to sejlere blev fundet af helikopteren kl. 15.58.

Sejlerne blev med det samme bragt til Rigshospitalet til behandling. Lærke Nørgaard, som var ved bevidsthed, da de blev fundet, kunne allerede lørdag eftermiddag udskrives fra hospitalet.

Lerke lagt i kunstig koma

Lægerne på Rigshospitalet valgte at lægge den bevidstløse Lerke Christoffersen i kunstigt koma.

Hun kunne dog søndag formiddag vækkes, og har efter lægernes vurdering klaret sig uden fysiske mén. Lerke Christoffersen er dog fortsat indlagt på hospitalet til observation.

Alle tre sejlere er meget rutinerede sejlere, der træner frem mod OL i London 2012. I ulykkes-situationen har de alle tre handlet meget professionelt og udvist fantastisk evner, skriver KDY.

Sejlede mod land uden gaster

”Det har været mit livs mareridt, men jeg er lykkelig for, at det tilsyneladende ender godt. Da jeg ikke kunne finde dem, var der kun en ting at gøre og det var at hente hjælp. Men det var en utroligt ubehagelig beslutning at skulle sejle mod land, samtidig med at vide, at de stadig lå et sted derude i vandet,” fortæller Trine Abrahamsen.

Det er naturligvis også en lettet Lærke Nørgaard, der kan kigge tilbage på en forfærdelig oplevelse.

”Det var uden sammenligning en af de længste timer i mit liv, da jeg ligger i vandet,” siger hun om det over en time lange ophold, hvor hun og Lerke Christoffersen helt efter bogen holdt sig tæt sammen, så de var lettere at lokalisere.

Selvlysende farver hjalp helikopter

Det var på grund af de selvlysende farver på sejlernes tøj, at helikopteren fandt dem så hurtigt.

”Der er ingen tvivl om, at jeg på den helt hårde måde har fået understreget, hvor vigtigt det er, at have noget tøj på i stærke farver, så man lettere kan findes i vandet,” understreger Lærke Nørgaard.

Trine Abrahamsen og Lærke Nørgaard er allerede begge blevet tilbudt bistand af en krisepsykolog, mens Lerke Christoffersen får et tilsvarende tilbud, når hun bliver udskrevet, skriver KDY til pressen.

Ingen af de tre sejlere ønsker at ytre sig til offentligheden lige nu, udover det der er sagt i denne artikel.

www.kdy.dk

content-loader
content-loader
content-loader