Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Foto: Richard Langdon Perth 2011

Toft-brødre ligger til VM-sølv

EM-bronzevinderne Emil og Simon Toft vandt torsdagens enlige 49er-sejlads og er rykket op som nummer to ved VM i Perth. Danmark er nu sikker på en OL-nationsplads i 49er. Se 26 min. video.

 

Af Troels Lykke |

Torsdag skulle have været hviledag ved VM i Perth for 49erne, men da man var en sejlads bagud i forhold til planlagt, besluttede arrangørerne at indhente den manglende sejlads i dag.

Det mulighed benyttede de to 49er-brødre Emil og Simon Toft, og med en sejr i sejladsen avancerer de nu fra VM’s 7. plads til nummer to i den samlede stilling.

Umiddelbart virker de to brødre ikke specielt påvirkede af, at de med andenpladsen nu indtager den højeste rangering nogensinde ved et VM.

Vi tager det rimelig koldt

”Vi tager det rimelig koldt. Vi ved, hvad vi skal gøre for at holde den her hjem. Så vi koncentrerer os bare om at gøre opgaven færdig,” lyder det roligt fra Simon Toft.

Han peger på, at tingene ved dette VM er tæt på at gå op i en større enhed.

”Vi står med en god følelse. Vi har en god fornemmelse i båden, der er god stemning på holdet og vi går god fart. Så vi er meget optimistiske for de næste seks sejladser. Og så er det er en god følelse at ligge nummer to ved VM. Det er en god position at befinde sig i på nuværende tidspunkt i stævnet. Nu handler det om at holde skruen lige i vandet fra nu af og gøre opgaven færdig.”

De to Toft-brødre har seks point op til førende englændere, og der er også seks point ned til nærmeste danske konkurrenter, Jonas Warrer og Søren Hansen på femtepladsen.

Søndag sejles det afgørende medal race med deltagelse af de ti bedste på det tidspunkt. Her kan der meget vel komme tre danske både, da Allan Nørregaard og Peter Lang i dag holdt fast i 9. pladsen.

Tre kan også blive til fire, hvis de næste to dages sejladser går godt for Peter Krüger og Nicolai Thorsell. De ligger nu nummer 16 i den samlede stilling og skal indhente 14 point de kommende dage.

OL-nationspladsen i hus i 49er

Som en ekstra bonus er Danmark sikker på at have en plads i 49er-feltet, når OL afvikles til sommer i England.

Der er nemlig 14 olympiske nationspladser på spil ved VM, og det er lige præcis også antallet af nationer, der har fået en eller flere besætninger med blandt de bedste 25 i det såkaldte Guldfelt.

Der er allerede kommet en OL-nationsplads i hus i Laser-klassen, og her blev der gennemført to sejladser i dag. Anstrengelserne blev belønnet med placeringerne 17 og 36, hvilket i den samlede stilling giver to positioners avancement til 46. pladsen.

Også den enlige mandlige windsurfer, Lars Pedersen, var i aktion i dag og fik sejlet sig fem placeringer frem, så han nu er nummer 70.

Danske placeringer

Star

25. Michael Hestbæk og Claus Olesen

 

49er

2. Emil og Simon Toft

5. Jonas Warrer og Søren Hansen

9. Allan Nørregaard og Peter Lang

16. Peter Krüger og Nicolai Thorsell

39. Jonathan Bay og Christoffer Thorsell

42. Niels Joakim Gormsen og Anders Thomsen

 

470 damer

26. Henriette Koch og Lene Sommer

 

Laser

46. Thorbjørn Schierup

93. Mads Bendix

 

RS:X herrer

70. Lars C. Pedersen

www.perth2011.com/results


Live opdateringer fra Sejlerlandsholdet: www.sejlsport.dk/Direkte

content-loader
content-loader
content-loader