Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Her ses Nørregaard og Lang. Foto: Alex McKinnon

Brødre ned på 3. pladsen

Emil og Simon Toft mistede på trods af en sejr i en af fredagens tre sejladser den samlede andenplads ved VM i Perth, og er nu nummer tre.

Af Troels Lykke |

Det så mere end lovende ud for de to 49er-brødre, Emil og Simon Toft, efter den første af fredagens tre sejladser på vandet ud for Perth. I den meget lette og springende vind sikrede de to Skive-drenge nemlig deres anden delsejr ved VM.

Men da alle dagens sejladser var overstået, var stemningen alligevel en kende trykket i den danske 49er VM-lejr. De to brødre fra Skive fulgte nemlig deres sejr op med en 13. og 17. plads, og det betød, at de mistede den samlede andenplads til australierne Outteridge og Jensen.

”Det er en dag, hvor det er gået op og ned. Og vi er slet ikke tilfredse med sidste sejlads. Hvis vi skal ligge deroppe i toppen, så skal det gøres meget bedre,” sagde Emil Toft med klar adresse til 17. pladsen, der er deres næstdårligste, tællende delresultat ved VM indtil videre.

Ingen kunne rigtigt være tilfredse

Fredagen blev også resultatmæssigt meget afvekslende for Allan Nørregaard og Peter Lang, der med placeringerne 18, 1 og 11 blandt andet stod for dagens anden danske sejr. De er nu næstbedste danskere på 8. pladsen.

Jonas Warrer og Søren Hansen havde en decideret off-dag med serien 23-24-10, der sender dem ned på 9. pladsen. Den forsvarende OL-guldvinder er nu bare to point fra at ryge ud af finalefeltet.

Også de tidligere VM-førende Peter Krüger og Nicolai Thorsell samlede mange point i dag, da de blev to gange nummer 20 og sluttede dagen af med en andenplads.

Træner: Få kan være tilfredse

”Det har været en dag, hvor jeg tvivler på, at ret mange kan være tilfredse med deres indsats,” lød 49er-landstræner Peter Hansens samlede dom.

”Det har været svært i dag, og i anden sejlads er vi ikke specielt heldige. Jeg er ikke 100 % tilfreds med, at vi har nogle chancer, hvor vi ikke lykkedes med at ramme det niveau, som jeg ved, at sejlerne er på.”

Lørdag venter der de sidste tre udskillelses-sejladser, før de ti bedst placerede besætninger sejler det afgørende medal race søndag. En enkelt sejlads, hvor pointene tæller dobbelt i det samlede regnskab.

VM føres fortsat af briterne Pink og Peacock med 61 point. To point efter følger Outterigde og Jensen fra Australien, der har nu har syv points forspring til brødrene Toft.

www.perth2011.com

content-loader
content-loader
content-loader