Gå til hoved-indhold
Brødrene Toft står nu endnu bedre i den danske OL-udtagelse efter de diskede Warrer og Hansen i dag i 13. sejlads. Foto: Poul Kane, perth2011.comKapsejlads
Brødrene Toft står nu endnu bedre i den danske OL-udtagelse efter de diskede Warrer og Hansen i dag i 13. sejlads. Foto: Poul Kane, perth2011.com

Sportschef er stiktosset over Tofts disk af Warrer

Warrer og Hansen er i dag disket ved VM i Perth efter Simon og Emil Toft Nielsens protest. Nu er det kun Toft-brødre, der kan få en dansk medalje i 49eren. Warrer er rasende, erfarer minbaad.dk.

Af Troels Lykke |

Der er et større dansk sejlerdrama undervejs ved VM i Australien.

Jonas Warrer og Søren Hansen er i 49'er-klassen blevet diskvalificeret i lørdagens løb som følge af en protest fra brødrene Simon og Emil Toft Nielsen.

Dermed rykker Warrer og Hansen fra en samlet femteplads ned på en niendeplads, og det betyder, at Warrer og Hansens chance for en medalje i søndagens finale reelt er forsvundet.

Ifølge minbaad.dks oplysninger er Jonas Warrer godt og grundig irriteret over at være disket af landsmændene, da situationen på vandet, ifølge vores oplysninger ikke kostede Toft-båden andet end at de måtte skære en anelse op ved topmærket pga. Warrer og Hansen.

At Toft lægger protest mod Warrer/Hansen og vinder, ville ikke være accepteret på det hollandske landshold, hvor man forsøger at undgå prostester mod hinanden, hører vi fra Perth i dag.

Brødrene Toft Nielsen er fortsat på andenpladsen og er dermed eneste håb for en dansk medalje i finalen. Det skriver sporten.dk.

Se reaktioner fra Toft, Jacobsen og Warrer i videointerview lige efter protestens afgørelse:

www.on-sport.dk/video/4157252/sejlsport-drama-i-49er-gruppen

Skidt for Danmark

- Det er skidt for Danmark. Det er en skidt situation. Vi havde stået bedre i morgen med en båd på andenpladsen og en båd på femtepladsen. Som nation er det skidt, siger sportschef i Dansk Sejlunion, Thomas Jacobsen.

- Det er ikke godt, det er det ikke. Men det er heller ikke godt at lave den fejl, som juryen har peget på. Men det er skidt for holdet, siger han.

Emil og Simon Toft Nielsen nedlagde protest mod Jonas Warrer og Søren Hansen, efter at Warrer og Hansen ureglementeret havde tvunget de to brødre til at give plads ved topmærket.

Kun godt for Toft

Mens det er skidt for de samlede danske VM-chancer, gavner det brødrene Toft Nielsens chancer i den interne danske OL-udtagelse.

- De eneste, det er godt for, er brødrene Toft, siger en tydeligt irriteret Thomas Jacobsen.

Den danske nationsplads i 49'er-klassen til OL i London til sommer er allerede i hus, men der er endnu ikke sat navne på de sejlere, der skal repræsentere Danmark til OL.

VM i Perth er det første af tre stævner, som afgør, hvilken båd der skal repræsentere Danmark til OL.

Toft har skabt deres værste fjende i medal race

Thomas Jacobsen siger i dag til Politiken.dk:

-For dansk sejlsport er det uheldigt, at vi hælder en medaljemulighed ud på den måde. Desuden har brødrene Toft lige skaffet sig deres egen værste fjende med en modstander, der ikke kan opnå noget i medalrace, men tværtimod vil have gavn af at sejle på deres egne landsmænd, påpeger en ærgerlig Thomas Jacobsen.

Som sportchef har han ikke blandet sig i den interne strid, men blot iagttaget fra sidelinjen.

Unikt samarbejde kan lide skade

- I Danmark er vi i den unikke situation, at vi har fire-fem jævnbyrdige 49er-mandskaber, der træner sammen og gør hinanden bedre. Nu står vi i den åndssvage situation, at vi skal hjem og høre, om alle er interesserede i at fortsætte samarbejdet«, siger Thomas Jacobsen.

Se 49er stilling i Perth her

content-loader
content-loader
content-loader