Gå til hoved-indhold
X99-klassen stiller op på Både i Bella med båd og mandskab.Kapsejlads
X99-klassen stiller op på Både i Bella med båd og mandskab.

X99 World Cup – stort felt ventes

39 besætninger er nu tilmeldt World Cup 2011. Klassen regner med 40-45 både til World Cup i juni, der holdes med Kieler Woche. En af de store danske profiler bliver Mads Christensen.

Af katrine bertelsen |

Formanden for dansk X99 klub Jens Haldager, kan næsten ikke få armene ned over det store antal tilmeldte både til World Cup i juni.

“Vi er i X99-klassen i mindre ekstase over klassens levedygtighed  – flere medlemmer og mange både til World Cup i Kiel til sommer. Vi er nu oppe på 39 både, og vi ved at flere venter med at tilkendegive deres deltagelse. De skal lige have en besætning på plads,” siger han til minbaad.dk

Den internationale klasseorganisation er dog fortsat i tæt kontakt med flere både i hele Europa som forventes at deltage, og forbereder sig på at komme. Derfor er det forventet, at stævnet kan trække mellem 40 og 45 både til Kieler Woche i juni. X99-klassen bliver dermed en af de helt store entypeklasser til Kieler Woche blandt kølbådene.

66 danskere afsted

“Allerede nu kan vi se, at der skal 66 danske sejlere afsted med 11 både. Jeg kan ikke se, at nogen anden klasse kan klare noget tilsvarende, især når man tænker på, at vi ligger og ruller rundt med 3½ tons trailere på landevejene, for at samle bådene fra Finland til Bodensee,” siger Jens Haldager.

“De seneste 11 år er gennemsnittet for deltagelse i World Cup oppe på 41 både, med et dyk i årene 2008 til 2010. Det falder sammen med finanskrisen og nu er vi oppe igen på klassens potentiale.“

Jens Haldager ser det store antal tilmeldte både til World Cup som et godt varsel, om en tilsvarende stor deltagelse til X99 DM i Kastrup 26 – 28. august.

En af de danske ved VM i 99 bliver profilen bliver Mads Christensen, som minbaad.dk i dag har talt med i dag. Han er tidligere topsejler i bådtypen.

Både i Bella

X99-klasseforeningen er også at finde på Både i Bella Hal i H.

”Den udstillede båd har i 2003, 2005, 2008 og 2010 sejlet en 3. plads hjem ved World Cup´s i Europa – Du er meget velkommen til at besøge os. Standen er bemandet i hele perioden med rutinerede folk fra klassen.” Slutter Jens Haldager.

X99 World Cup: www.x99-worldcup.de

X99-klassen: www.x99.dk

content-loader
content-loader
content-loader