Gå til hoved-indhold
X-99eren fra 1985 lever stadig i bedste velgående. arkivfotoKapsejlads
X-99eren fra 1985 lever stadig i bedste velgående. arkivfoto

30 X-99 til Gold Cup i Marstrand

Der er allerede nu 28 både preregistreret til Gold Cup 2012 i uge 30 i Marstrand. Udover X-99 sejles Drage, CB66 og Hobie Cat i forbindelse med Marstrand-ugen. DM sejles i Nivå.

Af Troels Lykke |

Igen i år samles der mere end tredive X99 både til international kapsejlads. I år ved Marstrand i uge 30, som en del af Marstrand-ugen. I samme uge sejles der tillige en flåde med CB 66, Drager og Hobie Cat. 

- RC 44 bådene afslutter deres stævne samme dag som X99 starter, så det bliver nogle flotte dage i Marstrand blandt klipper, flotte sejlbåde, mange sejlere, sol og vind, fortæller formand for X99-klubben, Jens Haldager.

Der tilmeldes nye X 99 både hver uge, og det tegner til, at der igen i år kan blive ca. 33 til 36 både på startlinjen. Sidste år var der 34 både til start under Kieler Woche. 

- På www.X99.se kan man se deltagerlisten og tilmelde sig. Hvis det lykkes med denne deltagelse er det en gentagelse fra tidligere år – Klassen lever i bedste velgående, siger Jens Haldager.

I 2010 på Bodensee deltog 33 både og i Kiel i 2011 var der 34 til start. 

- Det er et imponerende at se 34 både lægge an til start på linjen. Feltet er gode startere alle sammen, alle er fremme ved linjen for at positionere sig, med fart på skuden i skuddet. Det er mere end 150 tons sejlbåde i max. fart der lægger an til start, 200 sejlere der arbejder med ca. 1.900 m2 sejl. Den høflige tone fra aftenen før er deponeret kortvarigt, fortæller Jens.

- Der er mange gengangere fra de 5 til 7 nationer der deltager, og det giver et godt kammeratskab over grænserne. Jeg kan derfor kun opfordre til at man deltager – Det er en uforglemmelig oplevelse i sejlads, frisk luft og godt kammeratskab at mødes med de andre ca. 200 sejlere, siger Jens Haldager fra X99-klubben i Danmark.

 – Jeg har selv deltaget siden 2007 i det årlige VM/Gold Cup og hver gang fået en uforglemmelig oplevelse.

DM i 2012 for X99 bliver i Nivå sammen med Afrodite 101 bådene, det sker i weekenden den 25. og 26. august.

- Vi prøver at lave et DM på en weekend for at lette deltagelsen mest muligt, siger Jens Haldager. Her regner vi med at der kommer 20 både af hver type og det skal blive rigtig spændende at møde en anden klasse og lave fælles fest sammen lørdag aften.

Gold Cup 2013 for X 99 bliver i Danmark. Et stævne er ved at blive dannet i høj klasse sammen med en masse andre bådtyper. Stævnet kommer til at foregå i Øresund og vil ligge tidligt i sommerferien. Mere herom senere.

content-loader
content-loader
content-loader