Gå til hoved-indhold
Konkurrenten Liberty laver et nosedive i 18 footer stævnet.Kapsejlads
Konkurrenten Liberty laver et nosedive i 18 footer stævnet.

18 footer Original Chia toer på Balatonsøen

Den danske 18-footer med Flemming Clausen, Thomas Ebler og Søren Clausen deltager i European 18-footer Grandprix 1. afdeling i Ungarn.

Af Troels Lykke |

Sejladserne afsluttes i dag, men dagens sejlader er netop blevet aflyst, da et kraftigt blæsevejr er på vej ind over Balantonsøen.

På Førstedagen var der østligt vind 3-4 m/s og uhyggeligt stabil. Der blev til 2 anden pladser. Team Pica fra England vandt begge sejladser. Det fortæller rorsmanden Flemming Clausen.

På dag 2 var der først en distance sejlads. Alle både undtagen den lokale ungarske 18-footer liberty valgte lille rig.

Før sejladsen var det meget nervepirrende, da vinden ind i mellem fuldstændig forsvandt, men da sejladsen gik i gang kom luften igen.

Original Chia førte ved 1. mærke i en mærkerunding med masser af luft som let kunne havde endt med et "nose dive", men det gik.

Banen var langt sådan ud at vi skulle uden om en pynt, meget højt landskab. Efter pynten lå de 3 første både, Liberty, Original Chia og Pica indenfor 30 sekunders afstand.

Original Chia og Pica kommer godt rundt om krydsmærket. Liberty med høj rig ender i et "nosedive", hvor de efterfølgende kan se at der er blivet lavet bundprøver af Balatonsøren.

Men det eneste der sket var at besætning kom i vandet. Se på billedserienn hvordan forløbet var.

På 3. dagen var vinden drejet i Syd. 3-5 m/s den danske besætning gjorde ikke nogen særlig god figur og blev 6,2 og 5, sandsyligvis skulle de nok have spist nogle flere Chia frø......

Pica som sejlede hurtigt godt og stabilt vand alle 3 sejladser og dermed stævnet, med Original Chia på andenpladsen og Liberty på 3. pladsen.

Lidt om holdets nye sponsor:

18-footer teamet har fået ny sponsor Original Chia. Original Chia er et frø der indeholder næsten 20% Omega 3, 35% kostfibre og 20% proteiner. Kan pt. købes i Helsams butikker, nogle Matas butikker,

Føtex og Bilka. Original chia kan desuden købes brød hos en lang række bagere i Danmark. Den ungarske distributør besøgte sejladsen i Balatonflüdvar.

content-loader
content-loader
content-loader