Gå til hoved-indhold
Turen rundt om Als er ikke bare udfordrende, den er også smuk! Foto. alsrundt.dkKapsejlads
Turen rundt om Als er ikke bare udfordrende, den er også smuk! Foto. alsrundt.dk

Fem stævner i Sønderborg

Sønderborg Yacht Club tog i bededagsferien hul på en aktiv sæson. Nu står der 18-footer sejlads og Als Rundt på menuen, og klubben er vært for fem stævner hen over sommeren.

Af katrine bertelsen |

Flemming Clausen, der er kapsejladschef i Sønderborg Yacht Club fortæller:

I Sønderborg Yacht Club har vi traditionen tro et højt aktivitetsniveau på kapsejladssiden. Sæsonen startede i Bededagsferien med et Torms Ungdoms Grandprix, hvor der deltog 100 joller hovedsageligt fra Danmark og et par enkelte tyske sejlere.

18-footere fra down under og USA

Fra søndag den 5. juni til lørdag den 11. juni 2011 vil der være 26 stk. 18-footere på Sønderborg Bugt. Sejladsen kaldes Mark Foey Trophy og sejles hvert 2. år uden for Sydney Harbour.

Kom og se de vilde 18-footere, hvor der er to danske deltagere Jesper Brøndum – der i en årrække har sejlet 18-footer – stiller op med to tidligere 49’er sejlere. Original Chia med de lokale sejlere brødrene Søren og Flemming Clausen med midtermanden Thomas Ebler fra Vejle.

Als Rundt

Den traditionsrige sejlads er i år flyttet til 18. juni 2011. Vi valgte at spørge sejlerne om hvilken dato de ville foretrække. Et stort flertal sagde den 18. juni.

Tilmeldingen er åben og vi har sat en yderligere lodtrækningspræmie på højkant til dem der tilmeldt inden 1. juni 2011 (værdi kr. 1000).

Tilmeldingen er åben på www.syckapsejlads.dk

Junior Nordisk Mesterskab

I Sønderborg Yacht Club er årets største begivenhed – og som også trækker mest på de frivillige hjælpere – Nordisk Mesterskab for Juniorer. Planlægningen forløber planmæssigt og der forventes 350-400 deltagere fordelt på 3 baner. Sejladserne finder sted 25.-31. juli 2011. Klasserne er: Optimist, Zoom8, Europe, 29er og Laser.

J-80 Mesterskab

13.-14. august afholdes der J-80 mesterskab med både deltagelse fra både Danmark og Tyskland. Der er 5 lokale både efter at Sønderborg Yacht Club med støtte fra BHJ Fonden er ved at indkøbe endnu en J-80’er.

Kredsstævne og Opti A-cup

Traditionen tro afholdes der kredsstævne for sejlere i Sydkredsen lige som der er sæsonafslutning med Opti A Cup for 32. gang.

Læs mere på Sønderborg Yacht-clubs hjemmeside: www.syckapsejlads.dk

content-loader
content-loader
content-loader