Gå til hoved-indhold
18-footere i Sønderborg. Foto: Christophe FavreauKapsejlads
18-footere i Sønderborg. Foto: Christophe Favreau

Dansk 18-footer stævne med sejlere fra down under

Der var sejlere fra USA, Australien, New Zealand, England, Tyskland, Ungarn og Danmark til 18-footer Mark Foy Trophy i Sønderborg. Bedste dansker blev stævneleder Flemming Clausen og co. Se video.

Af Troels Lykke |

18-footer Mark Foy Trophy 2011, klassens uofficielle VM, sponsored by Ronstand og Original Chia blev afsluttet med 4 sejladser på sidste dagen. 20 af de hurtige både deltog.

- Det var godt at vi fik den 4. sejlads med siger Flemming Clausen, som under stævnet blev kaldt den sejlende stævneleder, der med gasterne Thomas Ebler og Søren Clausen, sluttede på en 11. plads.

De danske besætninger sejlede ikke op til forventninger hverken den rutinerede besætning på Original Chia eller den til lejligheden sammensatte besætning med Jesper Brøndum ved roret og Anders Laugesen og Peter som nye gaster til lejligheden.

Vindere fra Australien

Vinder af Mark Foy Trophy blev australske Yanndoo med skipper John Winning som har sejlet 18-footer i mere end 30 år. På storskødet havde han David Gibson og i front Andrey Hay som har sejlet sammen i flere år. 

På 2. pladsen kom Pica fra England med Jammie Mears, Tristan Hutt og Steawart Mears der gav Yanndoo kamp til stregen.

3. pladsen blev besat CST med den kendte jollesejler der bl.a. også er topsejler i 505-klassen  Howie Hamlin, med gasterne Scott Babbage og Matt McKinlay.

Alle deltagere havde kun rosende ord til overs for arrangementet som også havde en række gode sociale indslag.

Vinden på dag 2 og 3 forhindrede at der disse dage blev sejlet, men der blev alligevel gennemført de ønskede antal sejladser, forklarer Flemming Clausen.

Se videoer, billeder og TracTrac på følgende link.

http://vimeo.com/channels/markfoytrophy2011

http://christophefavreau.photoshelter.com/

www.tractrac.com/index.php?page=eventpage&id=160

content-loader
content-loader
content-loader