Gå til hoved-indhold
Laminat-sejl er måske på vej ind i X 99 klassen og det bliver ikke dyrere, mener Jens Haldager.Kapsejlads
Laminat-sejl er måske på vej ind i X 99 klassen og det bliver ikke dyrere, mener Jens Haldager.

Membran-genua på vej i X-99 klassen

X-99 Gold Cup 2012 sejles i Marstrand og samtidig arbejder klassen nu med at tillade membran-genua, da prislejet er uændret i forhold til almindelige sejl, fortæller X-99-formand.

Af Troels Lykke |

Efter en stor oplevelse, med 38 startende X-99ere i Kieler Woche 2011, sejler X-99 Gold Cup under Marstand Ugen til sommeren 2012.  Det fortæller X-99-formand i Danmark, Jens Haldager til minbaad.dk.

Han forklarer videre:

Der er møde i Marstrand den 3. december og preregistrering starter snart. Stævnet sejles fra den 23. til 28. juli i Marstrand.

I Kiel var vi 12 danske både og der var både fra 6 nationer. Det når vi også i 2012 dog nu med tyngden af både fra Norge, Sverige, Danmark og Nordtyskland.

Vi var 29 startende både i Oslofjorden i 2009, 34 både på Bodensee i 2010 og 38 både i 2011 i Kiel. 30 både + må være målet i Marstrand.

Marstrand er formentlig et af de bedste steder at sejle i Norden at sejle, og når det sker under Martrand Ugen med flere bådklasser på stedet og under ledelse af GKS (Gøteborg Kungliga Segelselskab) kan det ikke laves bedre.

Det giver mulighed for at starte eller slutte en sommertur med båden i Marstrand.

Laminat/membran-sejl på vej i klassen

X-99-klassen arbejder med ændringer af klassereglerne der giver mulighed for at sejle med laminatsejl, som fx 3D genua med kevlar og kulfiber - tanken er at gøre det frit, dog med max mål som nu.

Disse gode materialer kan nu fås i samme prisleje som det vi sejler med nu, og måske med en lidt øget holdbarhed, fortæller Jens Haldager

content-loader
content-loader
content-loader