Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Vi har erfaring med samle flere klasser til fælles stævne og kan kun anbefale flere klasser at gøre det samme, siger Haldager.

X-99erne starter med NM og X-Yachts Gold Cup

X-99 klassen har sine One Design kapsejladser på plads i 2013. Der åbnes i Svanemøllehavnen med et NM den 13. og 14. juli, fortæller Jens Haldager. Se X-99 sejle 17,9 knob.

Af Troels Lykke |

Bådene samles med ved Sejlklubben Sundet i weekenden før Gold Cup i Tuborg Havn. Tanken er at mange både fra udlandet vil være i dette farvand op til Gold Cup og vi regner med at kunne mønstre ca. 25 til 30 både i denne weekend.

Det mesterskab fungerer som tune up for Gold Cup få dage senere i Tuborg Havn sammen med alle bådene fra X-Yachts.

Det fortæller Jens Haldager fra X-99 klassen. Han fortæller videre til minbaad.dk:

Mange af de danske både kommer på den måde til at sejle på hjemmebane. Præregistreringen vil åbne efter nytår.

Den 17. til 20. juli sejler X 99érne sit internationale Gold Cup, og her er præregistreringen allerede åbnet med nu 17 tilmeldte både. Dette stævne er en del af X-Yachts Gold Cup i Tuborg Havn. Man kan følge dette via både www.x99.dk og www.X-yachts.com websites.

1/3 del er X-99ere i Gold Cup

Det er et fantastisk at der allerede 7 måneder før stævnet er i alt 47 tilmeldte både og heraf ca. 1/3 del er X 99.

Vi skal i klassen sejle på bane sammen med X-35 og Xp 33 som netop er frigivet fra værftet – det bliver spændende at se bådene sejle sammen.

Som forberedelse til Gold Cup holder X 99 klassen på søndag i KDY i Tuborg Havn internationalt møde kl. 10, med deltagelse af repræsentanter fra Finland, Sverige, Danmark, Nordtyskland, Sydtyskland, Østrig og Schweitz.

Klassen lever i bedste velgående alle steder med årlige nationale mester skaber.

DM i Rungsted med andre bådklasser

Nu er der fundet en dato for X 99 DM. Det bliver i Rungsted den 17. og 18. august sammen med 3 andre One Design klasser - Aphrodite 101, Knarr og J 80 klasserne – Vi ved at det styrker alle klasserne, når vi samler flere bådtyper.

Der er noget at se på og man møder en masse sejlere på land. Det betyder også at vi kan forvente at mønstre mellem ca. 80 både på de to baner i den weekend.

Vi har erfaring med samle flere klasser til fælles stævne og kan kun anbefale flere klasser at gøre det samme – Alle vinder på denne konstruktion, siger Jens Haldager.

content-loader
content-loader
content-loader