Gå til hoved-indhold
X-Cafe med Tommy Andersen ved roret, tog førstepladsen med ene 1.- og 2.pladser. Arkivfoto: Katrine BertelsenKapsejlads
X-Cafe med Tommy Andersen ved roret, tog førstepladsen med ene 1.- og 2.pladser. Arkivfoto: Katrine Bertelsen

X99 "DM" med kun otte både

X-99erne holdt DM i Kastrup Sejlklub d. 26. og 27. august. Kun otte både deltog, og det er X99-klubbens formand Jens Haldager ærgerlig over.

Af katrine bertelsen |

Et ”ægte” DM kunne det ikke blive til, for X99-klassen i Kastrup i weekenden. Kun otte både mødte op, for at dyste i det, der nu kun kunne blive til et uofficielt DM.

Stævnet var planlagt til at strække sig over tre dage, men sejlerne enedes på skippermødet om at ændre det til to, hvis det var muligt at gennemføre 3 gode sejladser begge dage.
Ændringen skete på grund af det relativt lave deltagerantal – 9 tilmeldte heraf 8 fremmødte.

- Der var kø ved afbuddene i dagene op til stævnet og det er ærgerligt, siger Jens Haldager, formand for X99-klubben.

- Vi har drøftet det i klubben og ser ikke en klasse hvorfra folk siver. Vi ser en klasse, der er træt efter en travl sæson, og at folk har brugt deres ferie op.

Der blev sejlet på farvandet mellem Flakfortet og Saltholm. Dommerne havde allieret sig med havnens fartøj, ”Svanen” og med Kastrup Sejlklubs egen båd ”Hønen”.

Lørdag blev der suppleret med en gummibåd, som viste sig at være uundværlig grundet mange baneændringer.

Fredagen bød på sejlervejr, når det er bedst – høj sol og vind fra øst med kun lidt sø. Det lykkedes da også at få gennemført de nødvendige 3 gode sejladser, så der var tilfredshed at spore i klubhuset efter sejladserne.

Lyn og torden

Lørdagen startede med et voldsomt uvejr mellem kl. 6.00 og 7.00. Lyn og torden i hobetal og kraftig regn/hagl samt vind af stormstyrke trak ind over Amager.

Det klarede dog noget op, og dagen bød heldigvis ikke på tilsvarende uvejr, om end sejlerne både fik regn i store mængder godt med vind samt enkelte lyn og tordenskrald.

Dommeren satte startproceduren i gang og bådene kom også fint af sted, men vinden var ikke stabil, og drejede yderligere i nord med deraf flere baneændringer til følge. Sejladsen blev gennemført, og det gjorde de følgende også.

Den afsluttende og sjette sejlads blev startet lige før kl. 13.00, og byger med kraftig regn, hård vind og karftige vindstød krydret med enkelte lyn og tordenskrald var gennemgående for sejladsen. Sejladsen blev vundet af X-cafe, som også tog mesterskabet hjem med ene 1. og 2. pladser efter fratrækker.

De første tre pladser fordelte sig således:

1. X-Cafe X 99 DEN 577 Tommy Andersen KS

2nd Niller X 99 DEN 573 Jens Haldager ØSF

3rd X-tacy X 99 DEN 98 Kim Fogde KS

Grill og præmier til alle

Inde på havnen viste vejret sig igen fra den pæne side, så der var igen arrangeret grill og bar udendørs. Kastrup Sejlklub og X-99 Klubbens formand stod for præmieoverrækkelsen, og det viste sig, at der var præmier til alle de deltagende både. Ikke så dårligt endda.

Se alle resultater her: www.kastrupsejlklub.dk

content-loader
content-loader
content-loader