Gå til hoved-indhold
Højt humør med Gram-Hansen ved roret. Foran ham sidder Køstner, Hviid og Røssberg, mens vi svæver over Lillebælt. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Højt humør med Gram-Hansen ved roret. Foran ham sidder Køstner, Hviid og Røssberg, mens vi svæver over Lillebælt. Foto: Troels Lykke

18,2 knob i let luft - nu vild video

Gram-Hansen og Køstner gav minbaad.dk en sejltur på fartmaskinen, Extreme 40. Nye sejlere blev præsenteret i Middelfart, fx en A-Cat sejler, som skal lære profferne om flerskrog. Se billeder.

Af Troels Lykke |

Målet er America's Cup i 2013 og midlet er en 3,5 mio. kroner kulfiberbåd Extreme 40, som skal deltage i Extreme Sailing Series næste år.

En sponsorsøgning skal imidlertid gøre det muligt for Jes Gram-Hansen og Rasmus Køstner, som leder projektet.

"5-10 millioner kroner går vi efter, det er budgettet for 2012," sagde Rasmus Køstner i dag til minbaad.dk, mens solen skinnede ned på Middelfart Havn, Kulturøen, der ligger et par voksne golfslag fra Lillebæltsbroen.

De mange penge dækker over et startgebyr på 60.000 euro i Extreme Sailing Series, men også lønninger til sejlere, flybilletter, hotel, transport af båd og meget andet i 2012.

TV2 mødte op - TV2 News kl. 16

"Vi tror på vi får sponsorer på plads, vi er seriøse og vil nu sejle med sponsorer i år, som har vist interesse for projektet," siger Rasmus Køstner, inden TV2 skulle filme og interviewe ham og Gram-Hansen. (se indslag lørdag eftermiddag på TV2 News mellem 16 og17 live med Gram-Hansen og Køstner i studiet og lørdag aften 19.45 på TV2)

Vi var med til pressemødet i dag, hvor det blev gjort klart et der er flere til at løfte opgaven.

En flok America's Cup-sejlere, som Køstner og Gram-Hansen var på pladserne i dag med Mikkel Røssberg, Jann Neergaard og Jesper Radich. Andre sejlere vi mødte i dag var RC44-sejlerne Frederik Sparvath, Jonas Hviid og Chresten Plinius. Dagens overraskelse, vi mødte, var A-Cat sejleren Thomas Paasch.

"Vi er nye med flerskrogsbåde og derfor er Thomas med, som en meget vigtig person," sagde Jes Gram-Hansen, inden vi sejlede på 'et ben' med kurs mod Lillbæltsbroen. Farten var pænt over 18 knob i næsten ingen vind.

Gram-Hansen og Køstner.

Fra venstre: Neergaard, Paasch, Radich, Hviid, Røssberg og Plinius.

www.facebook.com/extremechallenger

www.extremechallenger.dk

Klik og se video fra i onsdags af Frederik Sparvath: www.vimeo.com/22454679

Se frisk video af kæntring i Qingdao i Extreme 40:

content-loader
content-loader
content-loader