Gå til hoved-indhold
Extreme 40 under Cowes week ingen kom til skade.Kapsejlads
Extreme 40 under Cowes week ingen kom til skade.

Extreme 40 på TV 2 Sport vises torsdag

Extreme Sailing Series er på TV 2 Sport torsdag 25. august, hvor der vises første afdeling fra Muscat, Oman. Køstner og Gram-Hansen arbejder stadig på at skaffe penge.

Af Troels Lykke |

Det er første udsendelse i en lang række, der hver viser action og drama i Extreme Sailing Series. Det starter i dag torsdag kl. 17 på TV2 Sport-

I Extreme Sailing Series sejles der i Extreme 40 katamaranen som er et one - design koncept, hvor der på verdensplan sejles i fuldstændig ens både – en 40 fods katamaran – og hvor det alene er sejlernes dygtighed og teamwork, der afgør resultaterne og ikke budgettet.

Sejladserne er korte og intensive, mindre end 20 minutter og der afvikles op til 10 sejladser om dagen

Sejladserne, Extreme Sailing Series, sejles ud fra et gennemarbejdet kommercielt koncept, hvor sejlsporten bliver tilgængelig for den brede skare af sportsinteresserede uden at sporten mister sin eksklusivitet.

Der sejles tæt på publikum med et imponerende event set up på land og med VIP faciliteter i verdensklasse og attraktive tilskuerfaciliteter.

I 2011 sejles der i ni lande; Oman, Kina, Tyrkiet, USA, England, Italien, Frankrig, Spanien og Singapore. TV2 Sport dækker alle disse stævner.

Facts om Extreme 40 katamaranen:

Extreme 40 er en højt udviklet sejl-maskine i 100 % kulfiber. Dens meget lave vægt kombineret med et imponerende sejlareal, giver en topfart på 60 km/t. For besætningen er det en meget krævende og vanskelig båd, at sejle, hvilket tiltrækker de bedste sejlere i verdenen.

I Danmark arbejder det danske Extreme Challenger projekt på dansk deltagelse i sejladserne fra 2012. Extreme Challenger ledes af de professionelle sejlere, Rasmus Køstner og Jes Gram Hansen, begge med erfaring og hæder fra Americas Cup, Volvo Ocean Race m.v.

Extreme 40

Længde: 12 m

Vægt: 1250 kg

Masten: 19 m

Sejl areal: 178 m2

Topfart: 60 km/t

Besætning: 4

Du kan læse mere om Extreme Challenger og Extreme Sailing Series på følgende links:

www.extremechallenger.dk

www.extremesailingseries.com

content-loader
content-loader
content-loader