Gå til hoved-indhold
De første to dage til VM for A-Cats har været præget af meget skiftende vind. Foto: sailingaarhus.dkKapsejlads
De første to dage til VM for A-Cats har været præget af meget skiftende vind. Foto: sailingaarhus.dk

VM for A-Cat: Australsk føring

Efter fire sejladser er det australierne der dominerer til VM for A-Cat i Aarhus. Vindforholdene driller, så der har både været sort flag, udsættelser og opgivet sejladser.

Af katrine bertelsen |

Den første race dag under 2011 Ronstan A-Cat Worlds var solrig, med en let vind fra vest kort før starten. Men vinden døde og Principal Race Officer Andreas Kuchler valgte klogelig at sætte udsættelse. Efter en kort pause, kom vinden tilbage, denne gang fra syd!

Startproceduren blev sat igang, og det første løb gik perfekt, med en fuldstændig ren startlinje uden tyvstarter. VM er i gang.

Men efter den første båd havde nået topmærket, drejede vinden tilbage i vest og steg til 10 m/s. Der var nu ren halvvind ned til bundmærket, hvilket er noget af en udfordring i så meget vind i et A-Cat. Fornuftigt nok, blev løbet opgivet af Andreas Kuchler.

Vinden faldt igen til ca 5 m/s, og et ny løb blev startet. Sejlerne var ivrige efter at komme i gang, så det sorte flag blev sat i for at få de mest ivrige væk fra linien.

Dag 2

Dag to startede ud med flot solskin og ca. 5 m/s vind. Sejlerne var igen ivrige efter at komme i gang, og endnu en gang PRO Andreas Kuchler nødt til at bruge det sorte flag, for at få en ordentlig start.

Der var en stor fordel på styrbord side af startlinien, så alle dem, der havde valgt denne side havde et godt kryds mod topmærket. Men igen var der en del vindspring, så fordelen var ikke helt så entydig som ved starten.

Kort efter starten på dagens andet løb, var der en vindskift, med fordel igen på styrbordsside af banen. Vindspringet betød, at banen var lidt skæv, og mange havde fået sejlet sig i en position, hvor de havde dårlige muligheder for at indhente det tabte.

Vinden var steget til 5-6 m/s og der var masser af Wild Thing" action på løberen (Wild thing er når sejlerne sejler på eet skrog på læns, ofte også med sejleren i trapez.)

Efter fire sejladser er Scott Anderson (AUS) i spidsen, foran Andrew Landsberg (AUS) og Ben Moon (USA), tredje. Danske Thomas Paasch ligger på en 13.plads efter fire sejladser.

Ser man dog på resultatlisten, fremgår det at mange sejlere har mindst én dårligt resultat, så det bliver interessant at se, hvordan det ser ud efter dagens sejladser løb, hvorefter der vil være et fradrag.

Fuld resultatliste på: 2011ronstanacatworlds.sailing-aarhus.dk

Følg sejladserne live online

Ligesom tidligere år, kan du at følge sejladserne online med GPS-tracking, online video-streaming, live interviews formiddag og eftermiddag med daglige vindere, Twitter feeds fra Race Committee båden samt utallige, spændende fotos.

2011 Ronstan A-Class Catamaran World Championship er arrangeret af Sailing Aarhus i samarbejde med Kaløvig Baadelaug. Mesterskaberne er støttet af Århus Kommune og Sport Event Danmark og er sponsoreret af Ronstan, Volvo Cars Danmark og Henri Lloyd.

Følg stævnet live online: 2011ronstanacatworlds.sailing-aarhus.dk/live-mashup/

content-loader
content-loader
content-loader