Gå til hoved-indhold
Besætningen har ambitioner om at tage nationpladsen for mænd i 470 til OL i 2012Kapsejlads
Besætningen har ambitioner om at tage nationpladsen for mænd i 470 til OL i 2012

470-drenge vinder i Italien

De flittige 470-sejlere, Balder Tobiasen og Magnus Jung, vandt stævne i Italien. Træningen i efteråret har løftet dem højere end deres konkurrenter. Næste mål er OL.

 

Af Rasmus Antoft |

Hele efteråret har den unge 470 besætning, bestående af Balder Tobiasen og Magnus Jung, har trænet næsten hver dag på vandet. Træningen har løftet dem højere end de selv havde forventet.

De går begge på gymnasiet i Odense og sejler i Kerteminde og KDY. Stævnet blev sejlet ved den italienske by Imperia som ligger i norditalien, ikke langt fra den franske græns.

Team Danmark ordning gjorde det muligt

Vi har haft meget gavn af vores team Danmark ordning som gør at vi kan tage på vandet i undervisningstimerne og derefter få godskrevet vores fravær. Ordningen giver også mulighed for at få ekstra timer hvis vi er bagud og udsat afleveringer.

- Det har været rigtig brugbart for os, da det har gjort at vi bedre har, kunne fokusere på vores træning, som jo er baggrunden for at vi vandt, fortæller gast, Magnus Jung.

Mærkelige vindforhold

Vindforholdene dernede var meget skiftene. Noget af det mærkeligste vi har sejlet i.

Den ene dag var der let vind med store middelhavsbølger, næste dag stod der 15 m/s fra vest og 2 minutter senere stod der 6 m/s fra øst! Det resulterede i nogle meget mærkelige bølger. For da bølgerne kom fra modsatte retning end vinden, betød det at vi sejlede mod bølgerne på læns.

- Det har været spændene tur for os. Selvom turen derned og hjem på 1700 km var lidt hård, har vi lært meget, fortæller Magnus Jung.

content-loader
content-loader
content-loader