Gå til hoved-indhold
Her er sejlerne ved at blive trænet fysisk. Foto: Rasmus AntoftKapsejlads
Her er sejlerne ved at blive trænet fysisk. Foto: Rasmus Antoft

Danske jollesejlere farttrænes på Oure

I fem dage har Sejlunionen holdt lejr for talent- og landshold med 70 sejlere. Sejlads, foredrag og fora har stået på programmet. Joachim B. Olsens tidligere træner var med. Minbaad.dk var forbi.

Af Rasmus Antoft |

E-joller, Laser, Zoom 8, Hobie 16, 29er og 29er xx var de bådtyper som var på vandet ved Dansk Sejlunions talent- og landsholds lejr som blev afholdt fra mandag til Fredag.

Hovedmålet med lejren var at optimere farten på bådene.

- Hvis man har bedre fart i båden end de andre, så har man nemmere ved at vinde over dem. Sagde Jan Christiansen under et af foredragene.

Der har været en eller flere trænere tilknyttet de forskellige klasser, vedkommende har selvfølgelig haft som funktion at træne sejlerne men også gennemgå eventuel video, som er blevet optaget på vandet.

Olympisk træner kiggede forbi

Joachim B. Olsens tidligere sparringspartner og træner Simon Stewart, underviste sejlerne i fysisk træning.

Simon gik rigtig meget op i sejlernes styrke. Han var på vandet for at se hvordan sejlerne bevægede sig i deres joller, og ud fra det kunne han visualisere hvilke muskler og muskelgrupper de forskellige sejlere brugte og derved komme frem hvilke muskler der er vigtige at træne.

Han konkluderede blandt andet at jollesejlerne skal have en stærkere mave. Det er vigtigt at alle de små muskler inde i maven også bliver trænet, ellers går det galt.

– Noget som 49er sejler, Peter krüger kan nikke genkendende til. Efter 10 år med forkert trapez teknik gik det galt da han fik to diskusprolapser i ryggen.

Simon demonstrerede også med egen krop hvad styrke virkelig kan da han med begge hænder tog et fast greb om et kort spil, og rev det over. På den lange side!

Her viser Simon Stewart sit kortspil frem!

Foredrag og fora

Torsdag var der forskellige fora’er om aftenen. Bl.a. Fortalte 49er sejler, Peter krüger om hvordan man undgår rygskader, Jan Christiansen om muligheder ved Team en Danmark uddannelse og så snakkede Finn Beton og sportschef Thomas Jacobsen om muligheder i fremtiden for OL kategorierne ”Womens Skiff” og ”Mixed Cat”. Det er to kategorier som som vil blive sejlet til OL i 2016.

Her sidder interesserede og hører om Womens skiff og Mixed Cat.

content-loader
content-loader
content-loader