Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Fra venstre: Trine Abrahamsen, Lærke Nørgaard og Ida Hartvig, sidstnævnte var ikke med i ulykken.

Lærke Nørgaard bevarede roen - stem nu

24-årige Lærke Nørgaard fortæller nu hvad hun tænkte, da hun lå i vandet med sin jævnaldrende Elliott 6M-gast Lerke S. Christoffersen. Stem på Nørgaard til Årets Helt. Se link.

Af Troels Lykke |

Sæt din stemme hos Lærke Nørgaard her, hvis du vil støtte en sejler om at blive Årets Helt.

Lerke Stamer Christoffersen hyperventilerer og råber panikslagent til Lærke Nørgaard, at hun ikke kan flyde, og at hun er ved at blive trukket ned.

Det sker efter de kæntrer den 12. december og skipper Trine Abrahamsen ikke kan finde sine gaster.

Lerke Stamer Christoffersen har som den eneste af pigerne ikke redningsvest på, og bølgerne i det iskolde vand er knap to meter høje.

»Hun plejer altid at have den på ligesom os andre, men hun kunne ikke finde den, da hun skulle pakke,« fortæller Lærke Nørgaard og tilføjer, at sejleres holdning til redningsveste kan være som cyklisters holdning til cykelhjelme - de er i vejen. Det skriver Jyllands-Posten.

Sparker støvler af

Lærke Nørgaard råber tilbage, at Lerke Stamer Christoffersen skal tage nogle dybe indåndinger, sparke sine støvler af og hele tiden holde fast i sin redningsvest.

»Jeg siger til mig selv, at jeg har redningsvest på, og at jeg er stærk. Mit mål er, at Lerke ikke må gå i panik. Når folk går i panik i vandet, får de usandsynligt mange kræfter, og som et overlevelsesinstinkt vil de kravle op på det nærmeste, der er at kravle op på, og det ville i dette tilfælde være mig, og så ville jeg drukne,« siger Lærke Nørgaard, der har taget flere livredderog førstehjælpskurser, skriver Jyllands-Posten.

Sluger vand

« Hun sørger for at være positiv og hele tiden snakke med veninden. De prøver at svømme de 3-4 km, der er til land, men bølgerne er for høje, de sluger en masse vand, og de ender med at drive længere og længere ud, skriver Jyllands-Posten.

Pludselig får de øje på en helikopter, der kredser rundt i firkanter over dem.

»Jeg føler mig helt lettet, fordi det går op for mig, at jeg ikke behøver at træde vande, fordi min redningsvest kan holde mig selv oppe,« forklarer Lærke Nørgaard.

Gul hætte redder sejlerne

Hun får øje på en lynlås i Lerke Stamer Christoffersens krave, hvor der sidder en neongul hætte. Det tager lang tid at få den fri, da hendes hænder er stive af kulden.

For femte gang flyver helikopteren forbi, og denne gang bliver de set - takket være den gule hætte.

Kilde: Morgenavisen Jyllands-Posten

Læs hele artiklen på www.aaretshelt.dk - her kan du fra 28. december stemme på Lærke Nørgaard.

content-loader
content-loader
content-loader