Gå til hoved-indhold
Carbon3 på vej ud af Lillebælt, kort tid efter sejlede båden 26 knob i et pust på 15 m/sek. Foto: Axel WaltersdorphKapsejlads
Carbon3 på vej ud af Lillebælt, kort tid efter sejlede båden 26 knob i et pust på 15 m/sek. Foto: Axel Waltersdorph

Bank: Carbon3 kommer Fyn rundt på under 10 timer

Jeg kan selv gøre det som rorsmand, tror jeg, men Jens Quorning eller Stefan Myralf kan presse Carbon3 mere end jeg gjorde i søndags. Vi taler med Jesper Bank, der fik svejseøjne Fyn rundt.

Af Troels Lykke |

Carbon3 var på træningstur rundt om Fyn forleden, styrbord rundt fra Faaborg, turen tog 11 timer og 14 minutter.

Det var en udfordrende tur, forklarer Jesper Bank til minbaad.dk.

"Vi havde kraftigt bygevejr med op til 15-18 m/sek. og vi havde tre reb i storsejlet og stagfok på under tiden. Det var hård kost for besætningen fordi, de skulle arbejde så meget med sejlene."

Han slår fast at Carbon3 kan komme under ti timer om Fyn, rekorden i Palby Fyn Cup er på 10 timer og 7 minutter.

Holdet havde nemlig modstrøm både i Lillebælt og senere Svendborg Sund og samtidig sejlede besætningen med for lidt sejl oppe. Carbon3 har da også bestilt en ny gennaker hos Elvstrøm Sails.

Spiste madpakke i Lillebælt

"I Lillebælt spiste vi vores madpakker og tissede af det var jo ikke et rekordforsøg, men en testtur, men vi sejlede med alt for lidt sejl oppe, både i Lillebælt og Svendborg Sund, vi mistede mindst hhv. 20 og 40 minutter," siger Jesper Bank, der igen var mødt på sin pind hos Elvstrøm Sails i Aabenraa.

Jesper Bank har også kritik til sig selv:

"Jeg er jo ikke flerskorgsekspert, en fyr som Jens Quorning eller Stefan Myralf kunne sejle Carbon3 en time hurtigere end mig, fordi de ved hvor meget man kan trykke båden uden den vælter, Søren Gitz der var med kender komfortzonen, men han var kold i røven og jeg tror han ville lade os selv finde grænsen, jeg følte ikke det gik galt, selvom vi havde vindpust på op til 15-18 m/sek. og haglvejr, så jeg i dag har svejseøjne, det gjorde ondt at styre i 11 timer."

Men Jesper, du tror altså på at Carbon3 kan komme rundt på under 10 timer om Fyn?

"Ja, det er lige før jeg tror, at jeg også kunne gøre det, som rorsmand."

content-loader
content-loader
content-loader