Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Glade Faaborg-sejlere efter en hård Danmark Rundt Inshore. Foto: Peter Brøgger
Kapsejlads
Det var mørkt da den lette kulfiberbåd Frostboksen 38 kom i mål. Foto: Peter Brøgger
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Frostboksen 38 sejlede Round Denmark Race på 3 dage og 20 timer - fejret med morgenbajere

Onsdag morgen kom Jakob Frost og Faaborg-holdet med gasterne Mads Groth, Klaus Rønn, Jørgen Mohr Ernst, Jeppe Holm og Mikkel Larsen i mål klokken 6.35 i Aarhus. Sejlerne blev mødt med champagne, kransekage og en morgenbajer. Jeanneau-båd fra København har 18,7 sømil til mål.

Af Troels Lykke |

3 dage, 20 timer og 35 minutter bliver svær at slå, når der sejles Round Denmark Race 20. juni i 2021, skriver organisationen bag sejladsen i dag, hvor den grønne Frostboksen 38 kom i mål klokken 06.35 udfor Aarhus Internationale Sejlsportscenter.

I hvert fald kom fynboerne før Jeanneau Sun Fast 36 fra Langelinje-havnen i København, for her klokken 9.13 har holdet 18,7 sømil til målstregen i smilets by, viser GPS-tracking. Da Faaborg-holdet gik i mål manglede københavnerholdet cirka 40 sømil til målstregen.

Begge både har natten gennem surfet fra Skagen og ned mod Aarhus i en frisk nordøstlig vind. Det lader til at der i det hele taget har været optimal vindretning og vindstyrke uden for meget vindstille på den 650 sømil lange tur, hvor starten gik fredag kl. 10.

Sejladsen startede og sluttede i Aarhus, og holdet har med Jeanneau Sun Fast 3600 undervejs blandt andet været forbi Lillebælt, Gedser, Bornholm og Skagen.

Jakob Frost har selv bygget båd

Tuco-værft indehaver Jakob Frost har selv bygget kulfiberbåden Frostboxen.

Med en ny tid på ”Round Denmark Inshore” banen, kan Jakob Frost bringe endnu en Dansk reference tid hjem til Tuco i Faaborg, hvor også ”Sølvsspileren” for hurtigste tid Sjælland Rundt, og diplomet for hurtigste tid i kongelig Dansk Yachtklubs rekordsejlads Danmark Rundt Inshore står, der blev sat i en Tuco-trimaran, Carbon3.

Jakob Frost og Tuco har dermed sat sig tungt på de Danske distancesejladser og rekordtider, siden Sølvspileren med tiden 14 timer og 50 minutter i 2011 blev vundet til Faaborg, hvor den rekord fortsat er sat af Carbon3.

Udholdenhed og planlægning

42-årige Jakob Frost fortæller om krav til de lange distancesejladser:

- Distancesejlads over så mange dage på vandet med fuld koncentration og fokus, kræver dels udholdenhed, og god planlægning omkring vagtskifte, rute planlægning mm. Men det kræver også et topmotivere mandskab og det helt rigtige udstyr at slå den slags rekorder hvor så mange forhold og omskiftelige vejrsystemer kan komme i spil. Derfor er der mange ligheder til de krav vores professionelle kunder stiller til deres arbejdsforhold og vores ProZero serie af hurtige arbejdsbåde fortæller Jakob Frost fra Tuco Værftet.

Læs mere om sejladsen: www.facebook.com/danmarkrundtsinglehand

content-loader
content-loader
content-loader