Gå til hoved-indhold
Arkivfoto med 505er i problemer. Foto: Mick Anderson / Sailingpix.dkKapsejlads
Arkivfoto med 505er i problemer. Foto: Mick Anderson / Sailingpix.dk

Vallensbæk Sejlklub klar til DM i Trapez og 505

23 505- og 13 Trapez-besætninger er tilmeldt DM i Vallansbæk. Det er forskud på næste års forsøg på at skabe et ”super DM" for endnu flere klasser, forklarer Tom Bøjland.

Af Troels Lykke |

Da DM er det sidste stævne før 505 EM, der sejles i Italien om et par uger, har stævnet også tiltrukket deltagelse af de bedste franske, tyske og svenske sejlere.

Blandt de danske sejlere står kampen om DM guldet mellem de evige rivaler, Brd. Boisen Møller der har vundet DM alle de gange de har stillet op, og Saugmann/Ramsbæk der er blevet nr. 2 til DM ligeså mange gange samt outsiderne Bøjland/Friis, der ligeledes har siddet fast på bronzen i en lang årrække.

- Imidlertid er der også en udvikling i den anden ende af feltet – 2 nye danske besætninger debuterer til DM – en positiv og glædelig udvikling som også kan ses i andre voksenjolleklasser såsom OK, Finn & Contender. Et tegn på at det er ved at gå op for danske sejlere at jollesejlads er rigtigt sjovt og ikke så økonomisk eller tidskrævende som kapsejlads i en større kølbåd, siger 505 sejleren Tom Bøjland.

I efteråret er der traditionelt mulighed for at gøre et godt køb af joller i Tyskland, til foråret er markedet støvsuget.Her er et inspirationslink: http://int505.de/Gebrauchtmarkt-1-12.htm

- Men som altid bør man tale med specialklubben inden man køber båd, siger Tom Bøjland.

Nandrup-brødre er favoritter i Trapez

I Trapez klassen er Brd. Nandrup favoritter – de har sejlet i jollen stort set siden den blev konstrueret i 64. Også her er det glædeligt at se nye besætninger.

content-loader
content-loader
content-loader