Gå til hoved-indhold
Jørgen og Jacob Bojsen Møller har før vundet VM i FD. Her ses de i en 50er. Foto: Per HeegaardKapsejlads
Jørgen og Jacob Bojsen Møller har før vundet VM i FD. Her ses de i en 505er. Foto: Per Heegaard

VM-sølv til Bojsen-Møller i FD med 130 joller

VM for FD er netop sejlet på Gardasøen. Feltet var det største i bådens historie med 130 deltagende både. Rorsmand Jørgen Bojsen-Møller fra Hellerup Sejlklub forklarer.

Af Troels Lykke |

Det blev til en sølvmedalje til os efter vores ungarnske træningspartnere., forklarer cicilingeniør og tidligere OL-guldvinder Jørgen Bojsen-Møller i denne artikel.

Gast om bord på FD er lillebroderen Jacob Bojsen-Møller, der er sejlmager til dagligt.

Begge har passeret 50 år, men holder sig tilsyneladende i super form.

På forhånd havde mange regnet med at mesterskabet ville blive et opgør mellem ungarerne og os med mulig indblanding fra hollandske både, og det blev præcis sådan det gik.

Trænede i Hellerup

Ungarerne havde som sidste forberedelse valgt at sejle Kielerugen, hvor de fik 10 førstepladser i 10 sejladser! Vores træning var hjemme i Hellerup.

Vinden lå for det meste i intervallet 6-8 m/s, hvilket normalt passer os rigtigt godt. Ikke desto mindre havde i den første del af stævnet fartproblemer, hvor vi ikke kunne følge de hurtigste både på kryds.

Det burde ikke ske med de mange tusinde timer vi har i båden, men først i sidste sejlads blev farten rigtig god, selv om vi mellem sejladserne prøvede alle mulige set-ups. Et meget åbent storsejl viste sig at fungere under de fremherskende forhold.

Fra første dag lagde ungarerne sig i spidsen, med os halsende lidt bagefter. Inden sidstedagens tre sejladser var vi på tredjepladsen, men med kun 4 points op til guldet.

Den første sejlads, som var i meget let vind, fører vi med begge vores konkurrenter pænt nede i feltet. Desværre forsvinder vinden helt og sejladsen afbrydes.

Denne fejl blev afgørende

I næste forsøg er konkurrenterne igen pænt nede, mens vi går ud på sidste kryds som nr 3. Midt på krydset får vi passeret de to foranliggende både og det ligner en sejr. En taktisk fejl i den springende vind sender os desværre ned på femtepladsen. Den fejl blev afgørende.

I næstsidste sejlads virkede det til tider som om båden nærmest klistrede sig fast i vandet og vi blev nr. 5 – slået af begge vores nærmeste konkurrenter.

I sidste sejlads fandt vi virkeligt farten og rykkede hurtigt fri af feltet. Men selv med denne sejr manglede vi to points for at vinde.

Nogenlunde tilfreds

Vi er nogenlunde tilfredse med sølvet, selv om vi havde sat næsen op efter et mesterskab. Især er vi tilfredse med at vi havde den mest stabile serie med alle placeringer i top 6, selv om vinden til tider var meget springende.

Sejlerhilsen

Jørgen Bojsen-Møller

content-loader
content-loader
content-loader