Gå til hoved-indhold
Seje danske kvinder fra Kielerugen på Melges 24.Kapsejlads
Seje danske kvinder fra Kielerugen på Melges 24.

Kvinder er bedre end mænd til kapsejlads

Sådan var det næsten i Kielerugen, hvor Horsens-kvinder tog 6. plads i Melges 24 blandt 27 både. Sejler slog tand løs og Anne-Julie Fogh Schütt sejlede også båden på grund. Video.

Af Troels Lykke |

Melges-pigerne har sejlet en flot stabil serie hjem til Kieler Woche og endte samlet 6er i det stærke felt med 27 deltagende. Det lover godt for det kommende EM i Aarhus i juli, som står lige for døren.

I de meget varierende og ustabile vindforhold og til med den hårdeste konkurrence pigerne har prøvet til dato, er Melges-pigernes top ti serie til Kieler Woche noget at et lovende syn.

Taktiker, Anette Viborg fra TeamXX, forklarer:

"Vinden var meget sværat læse - både skiftende i styrke og vindretning, trods det fandt vi hurtigt rytmen og flowet i Kiel. Vores taktik var at køre så lange frie spor som muligt, og vi var lige glade med, om vi skulle gå bag om tre både for at komme ud på styrbord, hvis jeg mente trykket og løftet kom der. Det vandt vi stort på, fordi vi sejlede uden mange kaotiske situationer og fandt de rigtige frie spor."

Nye sejl

Pink ladies TeamXX har lige investeret i et nyt set sejl fra North Sails. I Kiel blev den nye pinke spiler sat for første gang og det gav ekstra fart ned ad bakke, som pigerne udnyttede rigtigt på næsten hver lænser.

"Da den pinke spiler blev hejst første gang sagde det 'kapau!' Det var en vild følelse og et flot syn at se den pinke farve spejle sig på dækket. " siger styrkvinde, Anne-Julie Fogh Schütt.

Og Line Just, Trimmer, på TeamXX fortsætter:

"I forhold til vores gamle sejl, kanjeg mærke hvert vindmolekyle nu i den spændstige dug, det betyder viskal være meget mere over styringen og pumpene med den pinke spiler,gør vi det rigtigt, vinder vi meter med det samme. TeamXX gemmer dog deres nye fok til EM, og glæder sig til den ekstra fart, den vil give op ad bakke."

Slog tand løs

Selvom pigerne hurtigt fandt flowet, sejlede de sig ikke smertefrit gennem Kieler Woche. På anden dagen slog Joa Storebjerg den ene fortand løs midt i en spilernedtagning i sidste sejlads, hvorefter hun måtte til Danmark mandag og repareres.

Trods panik og blod gennemførte pigerne sejladsen. Joa Storebjerg blev heldigvis klar igen til konkurrence tirsdag.

På grund

En ulykke kommer sjældent alene i sidste sejlads på sidste dagen, sejler pigerne på en sandbanke under land og laver to store hak i deres ny renoverede køl.

På få sekunder gik de fra at ligge fire til at ligge fjorten, men de fik sejlet sig op på en niendei mål. Nu kan de se frem til mange timers bådarbejde igen.

Video fra Melges 24-kvinderne i Kiel: her

content-loader
content-loader
content-loader