Gå til hoved-indhold
Brødrene Toft står her til højre efter de vandt VM-bronze i 49er. Foto: Daniel CarsonKapsejlads
Brødrene Toft står her til højre efter de vandt VM-bronze i 49er. Foto: Daniel Carson

Warrer og Hansen disket på en røverhistorie? - video - regelkyndig Anker-Møller har nu talt

Bliver man disket på en løgn er det en ny linie i 49er-gruppens udtagelse og samarbejde, siger Warrer. Se nu video mellem Warrer/Hansen og Toft-brødre. Se 27 sek. ind i video. Se ny Anker-Møller-kommentar

Af Troels Lykke |

VM er slut. Det danske 49er hold sejlede virkelig flot med 3 både i top 8, og brødrene Toft på 3. pladsen, tillykke med det. Vi sluttede som nummer 8, hvilket ikke er tilfredsstillende. Specielt én situation blev dog udslagsgivende for vores resultat.

Det skriver Warrer og Hansen på deres site www.Sejlerbloggen.dk

Vi blev disket for 13. sejlads af VM af brødrene Toft. Det betød at vi inden medal race, i stedet for at ligge 5 med 8 point til 2. pladsen, lå 9 uden mulighed for at nå medaljerne.

Bliver man smidt ud for et klokkeklart regelbrud er det naturligvis spillets regler og helt fair, men bliver man disket på en løgn er det en ny linie i 49er-gruppens udtagelse og samarbejde.

Video fra On Sport

Vi har fået overdraget nyt videomateriale fra On Sport som dækker situationen, men som vi desværre ikke havde til rådighed i forbindelse med protestbehandlingen (vi er DEN 1240, Toft er DEN 1211). En genoptagelse eller appel er heller ikke mulig.

Ifølge brødrene Toft og juryen skulle vi have overtrådt regel 18.3, da vi ved mærket tvang brødrene Toft til at sejle over bidevind eller krydskurs.

Slår fokken ind?

Det springende punkt er ikke om brødrene Toft luffer op, men om brødrene Tofts fok slår ind i den foreste del af sejlet, som brødrene Toft forklarer over for juryen.

Slår fokken ind eller blafrer den, har de været over bidevind. Er den derimod fyldt hele tiden er vi blevet disket på en røverhistorie.

Døm selv…skriver Warrer og Hansen.

content-loader
content-loader
content-loader