Gå til hoved-indhold
Warrer og Hansen lignede OL-deltagere efter sejr på Mallorca for få uger siden.Kapsejlads
Warrer og Hansen lignede OL-deltagere efter sejr på Mallorca for få uger siden.

Bitter Warrer: VM-disk gjorde udslaget

Brødrene Tofts protest ødelagde det for Aarhus-duoen: - Bittert at tænke tilbage på protesten under VM, hvor vi mistede vigtige point i udtagelsen, siger Jonas Warrer.

Af Troels Lykke |

Tredje OL-satsning blev lykkens gang for 49er-skipper Allan Nørregaard, der nu står til en OL-billet med gasten Peter Lang. OL-guldvinder Jonas Warrer er mega skuffetover nederlaget.

Aflyste sejladser i Hyeres torsdag lukker den danske 49er-udtagelse til fordel for Allan Nørregaard og Peter Lang. 

For Jonas Warrer får resultatet den konsekvens, at han ikke kan forsvare sit OL-guld fra 2008 der blev sikret i en dramatiske finale. Gasten Søren Hansen misser endnu en mulighed for OL-deltagelse. 

Det skriver Sejlunionen til pressen.

Bittert med VM-protesten

"Jeg er mega skuffet, men lige nu er jeg også rimelig afklaret - det er jo afgjort nu," er Jonas Warres første reaktion fra Hyeres.

"Det er bittert at tænke tilbage på protesten under VM, hvor vi mistede vigtige point i udtagelsen. Det havde set anderledes ud med en 4. plads fra VM og det er det der gør, at Allan og Peter kan sejle på os som de gjorde i går."

"Vi gik ned i første sejlads med et dårligt resultat og derfra formår vi ikke at sejle frit - Allan og Peter sidder på os resten af dagen."

Nørregaard: Fed fornemmelse

Forløsningen var til at føle på hos skipper Allan Nørregaard:

"Det en fed fornemmelse endelig at få lov til at komme til OL - vi har kæmpet i rigtig lang tid. Vi har svært ved at få armene ned lige nu."

Efter kun 3 år som team kan Allan Nørregaard og Peter Lang nu se frem til deltagelse ved de olympiske lege i London 2012. 49er-udtagelsen var indtil i går ekstremt tæt.

"Vi er super glade for at tingene udviklede sig i vores retning," fortæller besætningen, der fredag skal afslutte World Cup-stævnet i Hyeres med Medal Race blandt de 10 bedste både.

Sportschef udtager Nørregaard og Lang

Dansk Sejlunions sportschef Thomas Jacobsen har fulgt udtagelsen fra nærmeste hold. Han siger:

"Dansk Sejlunion vil nu give DIF besked om, at vi anbefaler Allan Nørregaard og Peter Lang som OL-besætning i 49eren."

I fredagens Medal Race har 49eren med Peter Krüger og Nicolai Thorsell gode muligheder for en medalje fra deres nuværende placering på tredjepladsen.

Resultat i 49er-klassen før Medal Race

content-loader
content-loader
content-loader