Gå til hoved-indhold
Dansk CB66er i Kielerugen. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Dansk CB66er i Kielerugen. Foto: Troels Lykke

Kieleruge – for stor til at møde vennerne

Lykke-blog fra Kiel. Vi er otte danske CB66 besætninger, men vi har kun mødt tre af de danske hold på land i kæmpestævnet. På vandet går det bedre efter vi fandt vores nye storsejl i kahytten...

Af Troels Lykke, Kiel |

Det har blæst godt hernede. Jens Peter og jeg er ømme i kroppen, ikke kun fordi jeg sov på et hårdt liggeunderlag i mit lille, utjekkede telt.

Uheldene og dumhederne regnede ned over os i de fire sejladser i går. I den første skovlede gennakeren vand, da vi satte den i hård luft, hvor vi ellers lå på en 8. plads blandt de 15 både. Vi kom så langt bagud at vi opgav den sejlads.

En af sejladserne kæntrede vi med et brag og lå med masten nede i vandet i fem minutter og derfor sidst i mål. Den skrappe Hellerup-båd med Eigil Mølgaard ved roret væltede også efter deres gps havde vist 18,8 knob...

Nyt storsejl

Men de sidste to sejladser gik bedre og vi var langt fra at slutte sidst. Måske hjalp det også at min gast, Jens Peter, fandt vores nye storsejl, der lå i kahytten... i Christiansen og Essenbæk, der stiller båden til rådighed.

Jens Peter troede ellers det var en ekstra fok, vi havde liggende i den lille kahyt, så nu skulle vi ikke længere sejle med vores træningsstorsejl. Det grinede vi en del af, mens vi planede ud til banen.

I CB66 klassen er Anders Nyholm bedste danske skipper på en andenplads efterfulgt af Michael Casparij.

I Melges 24-klassen er Jesper Bendix med oppe efter han sluttede af med en førsteplads i søndagens sidste sejlads.

På land mangler der ikke noget, det er en kæmpe byfest med alverdens boder og levende musik i et gigantisk telt, det eneste vi mangler er vores nye venner i CB66 klassen, vi har kun mødt et par besætninger. Konklusionen er derfor: Kielerugen er for stor.

Hellere Hvidovre

Så ville jeg hellere sejle et stævne i Hvidovre, hvor man er sikker på at møde sine sejlervener. Små sejlklubber laver gode stævner, mens store dyre stævner kan blive for store.

Vi har da mødt andre sejlere hernede, fx Sten Mohr, tidligere AC-sejler, der er taktiker på 42 fods sejlbåd. 49er-træner Finn Beton Jensen har vi også stødt ind i flere gange, han fortæller at de to danske både med skipperne Krüger og Nørregaard er på hhv. 2. og 4. pladsen.

-Og læg lige mærke til de unge i RS:X Youth klassen, her er der danskere med fremme, siger Finn til minbaad.dk.

Vi giver i øvrigt 200 euro for at sejle med, det er alt for dyrt efter min opfattelse, men vi sejler heller ikke alle sejladser, kører hjem efter sejladser i dag på grund af arbejde og børn, men de andre CB66ere sejler til onsdag.

Nå, må smutte – skal lige have købt en ny sejlpind på North Sails standen, hvor der arbejdes i døgndrift efter mange ødelagte sejl. Solen skinner og der er frisk luft.

Sejlerhilsen

Troels

PS. Banerne lå som de skulle og starterne kører til tiden hernede.

www.kielerwoche.de

content-loader
content-loader
content-loader