Gå til hoved-indhold
Melges 24 under Kielerugen. Tyske dommere er utrolige effektive, siger danske sejlere vi har talt med i stævnet. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Melges 24 under Kielerugen. Tyske dommere er utrolige effektive, siger danske sejlere vi har talt med i stævnet. Foto: Troels Lykke

Danske dommere kan lære lidt af tyskerne

X-99 sejler Jens Haldager, der lige har taget bronze i Åbne Tyske mesterskaber, siger om tyske dommere. - Man kan stille sit ur efter deres starter - vi giver ham ret.

Af Troels Lykke |

Tyske dommere er ganske enkelt effektive og præcise.

Minbaad.dk oplevede det på CB66 banen i denne uge, hvor der også var Melges 24, Streamline, J/80 og Albin Express, der startede forskudt.

Der var stort set ingen omstarter, men en del tilbagekaldelser af enkelte både, på de måde var der ingen forsinkelser.

Minbaad.dks udsendte har aldrig oplevet noget så effektivt og man er tilbøjelig til at sige, at de danske dommere kan lære en del af de tyske dommeres effektivitet.

Jens Haldager, skipper på X-99er, der netop har afsluttet de tyske mesterskaber under Kielerugen.

-Dommerne er fantastiske hernede, men gode baner og starter til tiden, man kan stille uret efter dommerne, så præcise er de, siger Jens Haldager i dag til minbaad.dk.

Briefes via VHF

Han fortæller videre om dommerne i Tyskland:

- Vi får af vide over VHF, hvis vi skal vente ti minutter fordi vinden springer, servicen fra dommerne er bare i top, lyder det fra Haldager.

X-99erne skal nu sejle World Cup i Kielerugen med 38 X-99ere på startlinjen.

- I CB66-klassen burde man også have VHF om bord, har dommerne fortalt til sejlerne, men få har det, lød det fra CB66-skipper Eigil Mølgaard i Kiel.

www.kielerwoche.de

content-loader
content-loader
content-loader