Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Krüger og Thorsell. Arkivfoto: Mick Anderson sailingpix

49ere på guldkurs i Kiel

49er-skippere Krüger og Nørregaard indtager de to første pladser i World Cup-finale stævnet i Kiel før den sidste sejlads onsdag. krüger og Thorsell vinder måske alligevel ikke samlet World Cup.

Af Troels Lykke |

Der blev ikke gennemført mange sejladser ved World Cup-stævnet i Kiel i løbet af tirsdagen, da vinden legede kispus med arrangørerne.

Men på 49er-banen blev det til tre sejladser i den meget svage og springende vind, og her holdt de to danske 49er-besætninger fast til deres topplaceringer. 

Bedste danske båd er fortsat Peter Krüger og Nicolai Thorsell, der går til onsdagens finale iført de gule førertrøjer og et fem points forspring til nærmeste forfølgere, som er landsmændene Allan Nørregaard og Peter Lang.

De har med 74 point selv tre point at give af i forhold til den første af forfølgerne. Skriver Sejlunionen til pressen.

Umiddelbart ligner det en drømmeposition for Peter Krüger og Nicolai Thorsell, men smilene var alligevel en smule anstrengte, da de gjorde status efter dagens sejladser.

”Vi står tilbage med lidt blandede følelser. Vi har sejlet et rigtigt godt stævne og fører, og har ikke kunne gøre det meget bedre, end vi har gjort det. Men det ser desværre lidt sort ud i den samlede World Cup,” siger Nicolai Thorsell og henviser til den østrigske båd, som er nærmeste konkurrent i den samlede stilling. De klarede det desværre lidt for godt i dag, og er nu nummer fem i stævnet.

”Det gør det lidt svært for os at vinde den samlede World Cup, og vi kan ikke gøre så meget specielt i finalen i morgen. Andet end at være i angrebsmode og gå efter at vinde. Så må vi håbe, at resultaterne former sig i vores retning,” lyder den spæde taktik.

Den danske Starbåd med Benny Andersen og Mogens Just har med deres 9. plads også indløst en plads i onsdagens finale. Med 10 point op til nærmeste båd er det dog småt med danskernes muligheder for at avancere i den samlede stilling.

Finalerne sejles onsdag omkring klokken 12, og kan følges på stævnets hjemmeside eller på www.sejlsport.dk/Direkte

Meldgaard slutter på 7.plads

Der blev også sejlet kvartfinaler i match race, og her tabte den danske besætning med Lotte Meldgaard ved roret til en australsk besætning med 0-3. I den efterfølgende placeringskamp om 5.-8. pladsen vandt danskerne 3-1 over Tysklands Hahlbrock og slutter som nummer 7.

I den paralympiske 2.4mR bliver det til en fornem dansk 4. plads Jens Als Andersen. Trods flere top-placeringer undervejs, var der stadig et stykke til en plads blandt de tre bedste.

Fremtiden ser lys ud i windsurfing, hvor unge Sebastian Fleischer i dag vandt sølv efter en koreansk surfer.

Udvalgte danske resultater

49er, efter 15 sejladser, finalen sejles onsdag

1. Peter Krüger og Nicolai Thorsell

2. Allan Nørregaard og Peter Lang

Laser, 8 sejladser

23. Thorbjørn Schierup

27. Mads Bendix

34. Michael Hansen

44. Stig Steinfurth

54. Magnus Kældsø

Star

9. Benny Andersen og Mogens Just

12. Flemming Sørensen og Niels Thrysøe-Hansen

22. Rune Schytt og Henrik Ahrentsen

RS:X damer, 10 sejladser

14. Lærke Buhl-Hansen

RS:X herrer, 10 sejladser

26. Kim Braad Carlsen

470 herrer, 8 sejladser

38. Henrik Søgaard og Tobias Nørbo

39. Balder Tobiasen og Magnus Jung Johansen

Link

Følg de danske sejlere i finalen på www.sejlsport.dk/Direkte

content-loader
content-loader
content-loader