Gå til hoved-indhold
49er sejler Peter Krüger er med i brutto truppen. Foto: Das Büro for Danmarks Idræts-Forbund og Team Danmark.Kapsejlads
49er sejler Peter Krüger er med i brutto truppen. Foto: Das Büro for Danmarks Idræts-Forbund og Team Danmark.

Dansk OL-bruttotrup offentliggøres

I dag offentliggør Danmarks Idræts-Forbund (DIF) og Team Danmark en OL-bruttotrup på 170 atleter, som alle har mulighed for at kvalificere sig til OL i London.

Af katrine bertelsen |

Med præcis et år til åbningsceremonien for OL 2012 offentliggøres den danske OL-bruttotrup på det nye site www.OL.dk. De 170 atleter er udpeget af sportscheferne fra de 19 idrætsgrene, som Danmark p.t. har mulighed for at blive repræsenteret i til næste års OL.

"Med et år til OL i London er vi stolte af at kunne præsentere OL-bruttotruppen på 170 atleter og to håndboldhold. De kommende 11 måneder vil vise, hvem der klarer kravene og bliver udtaget til det danske OL-hold. Samtidig kan man på vores nye site OL.dk følge atleterne og se, hvor meget det kræver at kvalificere sig til verdens største sportsbegivenhed," siger Jesper Frigast Larsen, der er chef de mission og OL/Elitechef i DIF.

Jesper Frigast Larsen vurderer, at det endelige OL-hold bliver på omkring 100 atleter. Ved OL i Beijing i 2008 var Danmark repræsenteret med 84 atleter.

Atleternes aktuelle sportslige niveau lover godt og Team Danmarks direktør, Michael Andersen, ser frem til de kommende måneder, der vil løfte sløret for det danske holds styrke:

”Den danske OL-bruttotrup består af en lang række atleter og hold med verdensklasseniveau, blandt andet har badminton, roning, cykling, kajak, svømning, sejlsport, håndbold, tennis, ridning og skydning leveret stærke præstationer i 2011. Det bliver meget spændende at se deres reelle styrkeforhold, når de i de kommende måneder stiller op ved VM og andre OL-kvalifikationsstævner,” siger Michael Andersen.

Det er DIF's bestyrelse, der som Danmarks Olympiske Komité udtager atleterne til OL, hvorefter atleterne er klar til OL. Udtagelserne vil ske løbende frem mod OL.

OL/Elitechef i DIF Jesper Frigast Larsen udelukker i øvrigt ikke, at atleter uden for bruttotruppen klarer OL-kravene og kommer med til OL 2012.

OL.dk i luften et år før OL i London

DIF og Team Danmark lancerer i dag 27. juli 2011 www.OL.dk med navnene på atleterne i OL-bruttotruppen samt oversigt over de løbende kvalifikationer og udtagelser. Man kan også komme tæt på atleterne i web-tv-indslag og følge en række atleter i deres videodagbøger.

OL.dk giver også overblik over tidspunkterne for danskernes OL-kvalifikationsmuligheder på en interaktiv tidslinje frem mod OL i London. Herudover byder sitet på nyheder, olympisk historie, statistik m.m.

Se de mulige danske OL-deltagere i sejlsport her: www.ol.dk

content-loader
content-loader
content-loader