Gå til hoved-indhold
Thorbjørn Schierup under Princess Sofia Trophy. Fotograf: Mick Anderson/mickanderson.dk for Dansk SejlunionKapsejlads
Thorbjørn Schierup under Princess Sofia Trophy. Fotograf: Mick Anderson/mickanderson.dk for Dansk Sejlunion

OL-kandidater i tæt duel

Laser Standard-sejlere Thorbjørn Schierup og Mads Bendix viste i weekenden storform til Danske Bank Cup i Egå Sejl-klub. Næste stop er Perth, Australien.

Af katrine bertelsen |

I weekenden foregik forberedelserne for drengene i forbindelse med Danske Bank Cup i Egå Sejlklub.

Trods den interne konkurrence viste de to topsejlere efter lørdagens sejladser overskud til at delagtiggøre stævnets øvrige sejlere i deres erfaringer, indhentet de foregående uger under træningssamlinger på Gardasøen og på Tenerife med nogle af verdens bedste sejlere.

Stævnet havde, foruden de to topsejlere, deltagelse en række unge talenter. Det bliver i den kommende tid spændende at se, om de unge talenter har hjulpet topsejlerne i deres bestræbelser på at tilkæmpe sig nationspladsen til OL i 2012, og om topsejlerne med deres velvillige indstilling til de unge talenter kan være med at fastholde Danmark som stolt sejlsportsnation.

VM i Perth

Om få dage forsøger Danmarks bedste kort i Laser Radial og Laser Standard at tilkæmpe sig hver en nationsplads til Danmark under ISAF VM i Perth, Australien.

Thorbjørn Schierup og Mads Bendix er på én gang bedste venner og træningskammerater men samtidig hinandens største konkurrenter i kampen om den forhåbentlig ene plads, Danmark har til næste års OL i England.

Pigerne i Laser Radial har forladt Danmark og forbereder sig allerede ”down-under” mens drengene fortsat finpudser formen i hjemlige farvande.

Talentudviklingsmiljø i positiv udvikling

Det er de små ting der er afgørende for, om man som sejler oplever succes eller fiasko. Landsholdtræner Per Baagø, der til dagligt træner elitesejlerne og følger dem i tykt og tyndt, deltog også under Danske Bank Cup, og var med sin tilstedeværelse med til at vise, at talentudviklingsmiljøet i og omkring Aarhus udvikler sig meget positivt i øjeblikket. Det store forbillede for talentudviklingsmiljøet er naturligvis 49’er-Landsholdet, der ofte udråbes som et talentudviklingsmiljø i verdensklasse. 49’er-Landsholdet har i en årrække udklækket elitesejlere i den absolutte verdenstop med OL-guldvinderne Jonas Warrer og Martin Kirketerp som lysende eksempler på at også Aarhusiansk sejlsport kan finde vej helt til tops.

Resultater af stævnet i Egå: golden-cup.dk

Kilde: Laser Association Denmark

content-loader
content-loader
content-loader