Gå til hoved-indhold
Vi har desværre ikke et foto af besætningen Hestbæk og Olesen i Starbåden.Kapsejlads
Vi har desværre ikke et foto af besætningen Hestbæk og Olesen i Starbåden.

Hestbæk: Vi sejler kun OL hvis vi er i Top 8

Starbåds-sejlerne Michael Hestbæk og Claus Olesen blev nummer 21 i Perth ved VM, i deres første stævne efter flere års pause. Holdet går efter verdenstoppen med ny båd. Interview.

Af Troels Lykke |

Michael Hestbæk fra Vallensbæk Sejlklub har været 15 år væk fra Starbåden, men er nu tilbage med det formål at kvalificere båden til OL sammen med Claus Olesen.

- Men vi tager ikke til OL for at fylde op, vi går ikke efter at blive mellem 8 og 16 til OL, for så tager vi ikke med. Hvis vi ikke er i Top 8 i verden, så er det lige meget med den her satsning, siger Michael Hestbæk til minbaad.dk, da vi skyper ham, mens han er i Perth.

I Perth til VM blev danskerne nummer 21 ud og 41 både og der var fem pladser op til en nationsplads til Danmark og nu har duoen travlt for at nå at blive bedre, selvom de blev bedre og bedre under VM, hvor placeringerne 9, 12, 14 blev sejlet hjem.

Førte i kort tid

- Vi havde 3-4 starter til sidst hvor vi førte lige efter starten, men vi kunne ikke holde vores spor i vores Mader-Star der ikke er hurtig på kryds i krapsø, så vi kunne ikke gå i infight og måtte lægge en sekundær taktik, men vi lærte at starte bedre end i den første del af stævnet, hvor vi fik bremset for meget op 15 sekunder før start, siger 42-årige Hestbæk til minbaad.dk.

Holdet knækkede deres bløde mast tre dage før starten, da Olesen ikke får sat bagstaget på inde i havnen i en bomning.

- Vi købte så en anden mast men den var for stiv og jeg måtte rette forkurve i sejlene på et sejlloft, og den nye mast kostede også fart, selvom jeg hader at skulle komme med alle de her undskyldinger, siger Hestbæk, der også missede en sejlads, da et vant røg lige før en start.

Ny Starbåd skal købes

Holdet mangler timer i båden og det kommer når der skal sejles stævne fra 12. januar i Miami, hvor de skal sejle i en lånt båd.

Derefter skal en ny Starbåd købes og det skal være en amerikansk PStar, som 8 ud af 10 i toppen sejler i.

Derefter skal sejles på Mallorca og i Hyeres, hvor VM i klassen også holdes senere.

Nationspladsen skal sikres ved VM i Hyeres, hvor der ifølge vores oplysninger kun er fire pladser tilbage at sejle om.

- Det bliver svært at få en af pladserne, kiwierne skal også ha en plads fx, men hvis vi ikke er i Top 8 i verden på det tidspunkt, så har vi heller ikke noget at gøre ved OL til sommer, siger Hestbæk. 

content-loader
content-loader
content-loader