Gå til hoved-indhold
Isen var væk og solen skinnede, da 55 unge sejlere indtog vandet ved Rungsted.Kapsejlads
Isen var væk og solen skinnede, da 55 unge sejlere indtog vandet ved Rungsted.

EM træning i Rungsted for Zoom8 og Optimist

55 ungdomssejlere trodsede weekendens kolde vejr, og tog hul på foråret med træningssession i Rungsted. Se herlige forårsbilleder.

Af katrine bertelsen |

Morgensøvnige havnegæster missede vantro med øjnene, og stirrede ud mod KDYs ungdomscenter på Rungsted havn. Der stod 55 unge og meget friske sejlere i deres tørdragter og riggede joller til. Zoom8- og Optimistsejlerne havde bestemt, at nu er det er det for alvor sæsonstart. Isen er væk og der er ingen tid at spilde.

EM for Zoom8 i Østrig

Allerede i påsken er der er EM for Zoom8 i Østrig – og samtidig er der påskestævne for optimisterne på Gardasøen i Italien. Sidste års træningsform skal genfindes hurtigt, for de der bor længere sydpå, har haft mulighed for at træne vinteren igennem.

Ufrillige badeture

Thomas Christensen, der er koordinator for Zoom8 klassen havde indkaldt massiv forstærkning, så der var hele fire kyndige trænere til at banke vintersløvheden ud af de bløde sejlermuskler. Det tog ikke lang tid før de første sejlere havde forsøgt sig med ufrivillig badning fra jollen. Det blev en effektiv opvågning. Heldigvis var vejret solrigt – og sejlerne seje, så humøret forblev højt og der blev trænet videre på fuld kraft.

Teori og samvær

Imellem og efter sejladserne blev der terpet teori og studeret videooptagelser af hændelser under træningen. Alle var enige om at det er utroligt givtigt når man efterfølgende kan se hvor forbedringspotentialet er. Lørdag aften var der arrangeret fællesspisning og de tilrejsende sejlere overnattede hos de lokale. Søndag blev der igen trænet flittigt igen. Alle, både sejlere, trænere, klubber og forældre var enige om at, en bedre sæsonstart kan man umuligt få.

Kom, kig og vær med

Husk, næste weekend, den 25. - 27. marts, fortsætter træningen med Tune up i Skovshoved for Zoom8, Europe, Laser R, Laser Standard, Hobie 16 spi, RSX, 29´er, 29´er XX, 420 & 470, 49´er og Contender. Hvad mere kan man med rimelighed forlange. Kom, kig og vær med.


”Er du for sej til Optimist, men for let til 49'er,
så er du lige noget for Dansk Zoom8 Klub”

content-loader
content-loader
content-loader