Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

Zoom8 EM i Østrig - Marcus Bay godt fra start

Seks danske Zoom8 sejlere var i top 10 efter første sejlads. Zoom8-far giver update. 34 danske sejlere er i Østrig med største hold.

Af Troels Lykke |

Det er mandag formiddag i Neusiedl am See. På terrassen foran det nationale sejlsportscenter sidder vi, en stor flok forældre fra det meste af Europa og nyder det vi i Danmark vil kalde den perfekte sommerdag. 23. grader, fuld sol og mere væsentligt, 5 - 7 m/sek. vind fra skiftende retninger.

Vi er alle enige om at det er et rigtigt godt liv at være forældre til en sejler, skriver Morten Bro Eriksen.

En klasse i vækst
Med mere end 100 deltagende joller fra syv lande, har Zoom8 klassen udviklet sig ”den foretrukne jolle” som garvede optimistsejlere vælger, når der skal foretages jolleskift.

Men samtidig ses der også rigtig mange nye sejlere uden optimisterfaring.

34 danske sejlere
I år er den det danske hold helt suverænt det største hold med 34 sejlere, her i blandt 24 drenge.

Dette betyder i praksis at vi er ca. 130 i danskerkolonien – og det er rigtigt hyggeligt, for under og efter sejladserne går vi sammen i byen og shopper, spiser og skaber netværk på tværs af landsdele.

For lidt siden gik starten til første sejlads, så vi kan endnu ikke sende resultater hjem, men dem sender vi løbende hjem fra i morgen.

Massiv træneropbakning
I de sidste par dage har der været træning på søen. Vi har medbragt trænerne Lasse Juhl fra Ålborg, Jacob Dannefer fra Fredericia og sidst, men ikke mindst vores Zoom8 koordinator Thomas Christensen fra Yachtklubben Furesøen, så der er rigtige gode muligheder for at få de sidste fartgivende detaljer på plads.

Netop nu
12.33. En meget begejstret far har netop råbt at første sejlads for drengene er afsluttet og der er 6 danskere i top 10 – og Marcus Bay fra KDY Danmark vandt første sejlads.

http://zoom8europeans.wordpress.com/

Billeder:
https://picasaweb.google.com/116784501456073920626/Zoom8EMDag1?authkey=Gv1sRgCOybjLL9lq2bEQ#

content-loader
content-loader
content-loader