Gå til hoved-indhold
Tågen lå tæt over Limfjorden til vintertræning i Aalborg Sejlklub. Foto: Niels ØstergaardKapsejlads
Tågen lå tæt over Limfjorden til vintertræning i Aalborg Sejlklub. Foto: Niels Østergaard

Vintertræning på Limfjorden

Aalborg Sejlklub har holdt træningssamling med 34 sejlere fra nær og fjern. Med på programmet var også en lektion i boksning.

Af katrine bertelsen |

Det er ikke så tit at vi hører fra det Nordjyske, men det betyder ikke at de ligger på den lade side.

34 sejlere fordelt på fire jolleklaser prydede Limfjorden ud for Aalborg Sejlklub d. 11. - 13. november. Startskuddet lød allerede fredag aften, hvor sejlerne blev gennemsvedt i den lokale idrætshal i form af en hektisk forhindringsbane på tid.

Vi arbejder altid med hele weekendlejre i Aalborg, grundet Aalborgs mindre praktiske placering i landet. Efter aftenkage og saftevand blev der sagt godnat kl. 22:30. Lørdag blev, traditionen tro, startet med 2,4 kilometers løb, til stor glæde for alle sejlerne…

Weekendens tema bød på starter (vi kører et tema, der hedder banen rundt fordelt på seks weekendsamlinger), og de første starter blev igangsat i mellemluft og trængsel på linjen med godt 20 optimistjoller. Efter nogle timers sejlads blev frokosten indtaget på land, men efter endt måltid blev de småfrosne sejlere atter engang sendt på vandet. Eftermiddagspasset foregik indtil det blev mørkt og indtil aftensmaden kom på bordet, blev der gennemgået videooptagelserne fra dagens strabadser.

Kyllingelasagne og boksning

Aftensmaden bød på kyllingelasagne og opskriften er allerede blevet efterspurgt internt på vores Facebook-gruppe! Igen drog sejlerne op i den lokale idrætshal, men denne gang for at blive undervist i boksning/konditionstræning af en amatørbokser med 10 års erfaring.  Efter to timers konstant fysisk aktivitet tog sejlerne hjem i seng for at være friske til dagen efter, som igen startede med morgenløb. Dagen bød på samme udskejelser som dagen forinden (dog kun ét pas), krydret med en stor kapsejlads slutteligt.

Selvom majoriteten af den danske sejlsportsflåde er centreret omkring alt andet end Nordjylland, så findes der stadig sejlere heroppe i det allernordligste og det hele vil ske igen d. 2. - 4. december, hvor den tredje samling løber af stablen.

Der er i alt planlagt seks træningsweekender hen over vinteren. Det kan du læse mere om på Aalborg Sejlklubs hjemmeside: www.sejlsport-aalborg.dk/vintertraening

Kilde: Trænerteamet/ Lasse Juhl

content-loader
content-loader
content-loader