Gå til hoved-indhold
Peter Krüger og Nicolai Thorsell har snart sejlet sammen i 3 år Foto: Mick Anderson/ mickanderson.dk for Dansk SejlunionKapsejlads
Peter Krüger og Nicolai Thorsell har snart sejlet sammen i 3 år Foto: Mick Anderson/ mickanderson.dk for Dansk Sejlunion

Krüger og Thorsell skal præstere mentalt til ISAF VM i Perth

Rasmus Antoft taler med 49er sejlerne, Peter Krüger og Nicolai Thorsell. De er blandt en række af OL sejlere som minbaad.dk interviewer op mod ISAF VM.

Af Rasmus Antoft |

Peter Krüger på 31 år sejler til dagligt sammen med den 27 årige Nicolai Thorsell. Peter er til daglig fattig proffesionel sejler og Nicolai læser til Cand. merc. Finansiering.

Peter og Nicolai, hvordan er jeres fysiske form p.t?

Vores fysiske form er egentlig okay. Den er rigtig god for Nicolais vedkommende. Han er meget stærk, faktisk er han lige kommet hjem fra test ved Team Danmark, som gik godt. Jeg har desværre haft problemer med ryggen da jeg for to år siden fik to diskusprolapser, så der er gået meget tid med at træne rigtigt, så jeg kan holde den skadesfri. Vi har tabt en del vægt over det sidste stykke tid så vi er nogen af de letteste i den danske 49er trup.

Hvordan træner i så fysisk?

Personligt så har jeg haft meget fokus på at arbejde sammen med Team Danmarks specialister, bl.a. massører og fysioterapeuter. Desudes har sejlunionens fysiske træner, Peter Mortensen sat os i gang med at løbe i skoven og andre sjove ting. Nicolai og jeg har en stor udfordring mht. Logistik da han bor i København og jeg selv bor i Århus. Så når vi er hver for sig så fokuserer vi på det fysiske, og når så vi er sammen så er det, det sejladsmæssige vi fokuserer på.

Hvilken placering laver i til VM?

Vi bliver skuffet hvis vi ikke ender i top 10. Vore ”grund setup” er at vi skal i top 10. Det sikrer os økonomisk støtte fra Team Danmark, og så føler vi at vi hører hjemme der. Desuden vil vi være være godt kørende i forhold til OL udtagelsen. Som er delt ud over tre stævner.

Har i købt noget nyt grej for nyligt?

Vi tager til Australien d. 31 oktober, hvor vi har et træningspas på cirka 18 dage. I de 18 dage skal vi teste grej, analysere vindsystemerne og finde ud af hvad der karakteriserer de forskellige baneområder. Efter de 18 dage tager jeg hjem til min familie, og Nicolai bliver og holder ferie i en uge. Inden vi tager på ferie, skal vi være 100 % afklaret med hvad vi bruger af udstyr. Når så vi kommer derned igen, så får vi det mentale på plads, kommer ind i vores kapsejlads rutine samt de sidste småting. Efter det, giver vi den gas!

Hvad skal i arbejde med mod VM?

Vi har et par nye master og sejl som vi skal have testet af og finde ud af hvad vi skal sejle med. Der er større forskel på sejlene end man tror. Spilerne er ujævne i ligene og forligskurvene på storsejlene er forskellige. Der er forskellige teorier bag det hele.Vi går ud og tester det og kigger hvad der ser pænt ud. Vores filosofi er at vi skal ud og mærke det. Og det vi har den bedste følelse af, det bruger vi! Vi vil ikke ud og fortabe os i opmålingsbejde.

 

1.  Hvad er jeres største udfordringer?

Det bliver at gå ind til stævnet med det mentale niveau, der skal til for at lave ”det optimale resultat”. Der er en del vi ikke selv kan styre. Det er fx. vindforhold, hvor vi skal sejle, hvornår vi skal sejle. Der gælder det om at have den rette mentale indstilling, vi arbejder henimod den rigtige mentale indstilling fra dag 1. af. Hvis det lykkes for os, så tror jeg vi kan tage medalje.

Det er vigtigt at vi fokuserer på vores egne processer, og tror på at det rækker i sidste ende. Vi er tanket godt op med selvtilid. Vi tror på at vi kan lave medalje. 

content-loader
content-loader
content-loader