Gå til hoved-indhold
Danmarks pt. bedste besætning i Hyeres: Allan Nørregaard og Peter Lang. Foto: Mick Anderson/SAILINGPIXKapsejlads
Danmarks pt. bedste besætning i Hyeres: Allan Nørregaard og Peter Lang. Foto: Mick Anderson/SAILINGPIX

Danske OL-sejlere kæmper atter i en World Cup

470erne Henriette Koch og Lene Sommer er nummer tre ved ved World Cup-stævnet i Frankrig. Finnjolle-sejleren Høgh-Christensen har comeback og er på 31. plads.

Af Troels Lykke |

Søndag startede årets andet World Cup-stævne i Europa i den franske by Hyeres, og det blev med 470-sejlerne Henriette Koch og Lene Sommer i en fremtrædende rolle. Det fortæller Dansk Sejlunion.

De indtager nemlig stævnets samlede tredjeplads efter to gode sejlader, der resulterede i en 3. og 5. plads.

Dagens sejladser viste endnu en gang, at de to danskere er blandt de hurtigste både på læns, mens der umiddelbart stadig mangler en smule i starterne. ”

-Men får vi lige rettet lidt op på starterne, så kan de vinde det hele,” lyder det optimistisk fra Peter Krüger, der assisterer pigerne fra trænerbåden under dette stævne.

Tungt comeback

I Finnjollen er Jonas Høgh-Christensen igen at finde på startstregen efter ikke at have deltaget i et stort stævne siden VM sidste sommer i San Francisco. Hans første to sejladser i 2011 resulterede i en samlet placering som nummer 31 i det 81 både store felt.  

- Det er jo ikke ligefrem imponerede,” lyder Høgh’ens egen vurdering af dagens præstation, hvor han passerede målstregen som henholdsvis nummer 9 og 23.

I begge dagens sejladser viste Jonas Høgh-Christensen dog, at han stadig formår at placere sig optimalt på startlinjen. Med to perfekte starter var han forreste båd på de første 500 meter, men: - når jeg sejler langsomt og er bagefter på formen, så bliver det bare rigtigt svært, lyder dommen.

Formen var ellers ved at komme på plads, men en knæskade har i den seneste tid drillet den danske sejler. ”

- Jeg har ikke kunnet træne benene i den sidste måned, så det har været lige på nippet til, at jeg ikke blev klar til dette stævne, lyder det fra Høgh-Christensen, der ellers nyder at være tilbage i feltet igen.

Blandet dag for 49erne

I 49er klassen er det Jonas Warrer og Søren Hansen, der ligger bedst til som nummer 13 efter de første sejladser. Dagens anstrengelser på vandet startede godt med en 4. og 3. plads i de to første sejlads. Dagens tredje race udløste en 17.plads, hvilket sendte danskerne ud af top 10.

To gode og et skidt resultat blev også serien for Emil og Simon Toft, der indtager 16. pladsen. De startede med en placering som nummer 20, der dog blev fulgt op med en 4. og 6. plads.

På 19. pladsen ligger Allan Nørregaard og Peter Lang, der scorede serien 10-12-3 i dag.

Stævnets samlede resultat tæller med i den danske udtagelse til For-OL, og den konkurrence føres på nuværende tidspunkt af netop Allan Nørregaard og Peter Lang.

I Laser Radial-jollen er Maiken Schütt, der kan bryste sig af at være bedste dansker som nummer 16 efter den første dag. Bare fire placeringer efter følger Anne-Marie Rindom, mens Sarah Gunni er nummer 26.

Gamle sejlere på nye flasker

I Star-båden er der gamle kendinge på banen i skikkelse af Benny Andersen og Mogens Just. De to yderst rutinerede sejlere indtager 22. pladsen i det stærkt besatte felt efter den første dags sejladser.

I matchrace står den danske besætning med Trine Abrahamsen, Trine Paludan og Ida Hartvig med to vundne og to tabte sejladser efter den første dag i den indledende runde.

Stillinger og resultater: http://sof.ffvoile.net/

Se Mick Andersons flotte billeder fra Hyeres: Her

content-loader
content-loader
content-loader