Gå til hoved-indhold
Team Abrahamsen: Ida Hartvig (tv),  Trine Palludan og Trine Abrahamsen. Foto: Mick Anderson/Dansk SejlunionKapsejlads
Team Abrahamsen: Ida Hartvig (tv), Trine Palludan og Trine Abrahamsen. Foto: Mick Anderson/Dansk Sejlunion

Kampen om OL-pladserne – med skrabet økonomi

Snart drager Danmarks to match race teams til Australien, for at kæmpe om pladserne til OL. Lige nu er de i Frankrig, til sidste træningsstævne før VM i Perth. Interview.

Af katrine bertelsen |

Team Abrahamsen, med Trine Abrahamsen, Ida Hartvig og Trine Palludan er lige nu i St. Quay, Bretagne, Frankrig for at sejle den sidste dyst før det går løs til OL-kvalifikations-sejladserne i Perth, Australien.

Trine Palludan sprang ind som erstatning for Lærke Nørregaard, der var involveret i en kæntringsulykke ved Skovshoved sidste vinter.

Trine Palludan siger til minbaad.dk.

- Lærke var ked af at springe fra, men hun var glad for, at jeg stod klar til at overtage. Hun har det godt, hun sejler stadig, men ikke på topplan lige nu. Vi har efter en kort pause efter "Sail for Gold” i England i juni, besluttet at starte op igen, og prøve at kvalificere os og nationen til OL i England.

Team Abrahamsen har de sidste par måneder trænet hjemme, men også i Finland og Sverige.

Vi er meget jævnbyrdige

- Vi satser og er bestemt på lige fod med Team Meldgaard. Begge hold er meget jævnbyrdige, og ved det sidste stævne i Marstrand slog vi Team Meldgaard, men de vandt over os i Sail for Gold. Nu mødes vi igen i Frankrig i denne uge, siger Trine Palludan.

Stævnet i Frankrig er et træningsstævne med 16 deltagere, og er det sidste større stævne før VM i Perth.

Lige nu er Camilla Ulrikkeholm (som ikke satser olympisk) bedste dansker på verdensranglisten som nr 20, Team Abrahamsen ligger 26, mens Team Meldgård ligger nr. 31.

- Det er første gang vi overhaler Lotte på verdensranglisten. Vores matchrace-del kan vi stadig forbedre, og vi føler vi kommer nærmere og nærmere toppen og lærer nye ting hver gang vi sejler. Vi har et solidt og rigtig godt fundament som samlet set består af flere VM og EM medaljer bag os både i Europajolle, Yngling og Match race, siger Trine.

Kvalificere os til OL

- Vi har lige fået plads til VM i Australien og skal sammen med Team Meldgård prøve at kvalificere os. Det bliver svært for begge hold, men vi håber og tror, at vi kan slå Team Meldgaard, og vi er i alt fald ikke dårligere end dem.

Skulle det ikke lykkes nogen af holdene at komme blandt de heldige, kommer den båd, der klarer sig bedst, til at sejle om 2. rundes nationspladser som uddeles i Miami i februar.

Der er 12 pladser til OL i England i 2012. Til VM i Perth fordeles der 8 pladser til de 8 bedste nationer, samt en plads til England, der er forkvalificeret som værtsnation. Der resterer så 3 pladser, der kan kæmpes om i Miami til februar.

Skrabet økonomi

Også økonomien i Team Abrahamsen har haltet lidt, da Dansk Sejlunion har valgt at satse på Team Meldgaard, og der derfor ikke kommer nogen midler derfra.

- Vi har samlet sammen fra forskellige kilder bl.a. fonde, men økonomien er lidt skrabet, indrømmer Trine Palludan.

Efter match race hvad så?

Med OL i England i 2012 er det sidste gang – i denne omgang – at match race er på det olympiske program.

Det er Trine Palludan ærgerlig over, men efterlyser andre og mere udfordrende formater.

- Hvorfor op/ned baner? Man skulle kigge lidt på forhindrings- og chikanebaner, det er alt for smalt. Vi skal have flere formater, konstaterer hun.

Alle tre piger har travlt med at gøre deres uddannelser færdige. Trine Abrahamsen og Ida Hartvig er ved at gøre deres PhD-afhandlinger færdige, og Trine Palludan skal snart starte turnus som kiropraktor.

Vi spørger Trine Palludan, hvad der så skal ske bagefter.

- Det er sidste gang jeg forsøger mig i OL-sammenhæng, siger hun, men afslører, at hun har en drøm om at bruge sin uddannelse i sportslig sammenhæng, måske som kiropraktor til OL. Hvem ved.

- Jeg skal have gjort min uddannelse som kiropraktor færdig. Jeg vil nok sejle noget match race, men mere på hyggeniveau, siger hun med et smil.

Det bliver spændende at følge de to hold frem mod deres kvalifikation. Lotte Meldgårds hold med langt større match race erfaring og Trine Abrahamsens hold med langt større fleet race erfaring, og flere olympiske kampagner bag sig.

Du kan følge sejladsen i Frankrig her:www.ffvoile.fr

content-loader
content-loader
content-loader