Gå til hoved-indhold
Sébastien Rogues, vinder af første etape, måtte udgå ved Cap Verde med en rygskade. Foto: Pierrick Garenne/charentemaritime-bahia.transat650.netKapsejlads
Sébastien Rogues, vinder af første etape, måtte udgå ved Cap Verde med en rygskade. Foto: Pierrick Garenne/charentemaritime-bahia.transat650.net

Mini Transat med personskader

Mini Transat 2. etape fra La Rochelle til Bahia i Brasilien, har været meget blæsende, med en uheld og personskader til følge. Vinder af 1.etape, Sébastien Rogues er udgået.

Af katrine bertelsen |

Ole Larsen skriver til minbaad.dk

Deltagerne i sejladsen Mini Transat, fra La Rochelle til Bahia i Brasilien, er godt i gang med 2. og sidste etape, som startede torsdag den 13. oktober.

Ind til nu har der været kraftige vindstyrker på etapen, med en hel del uheld til følge, som knækkede master, fald der sidder fast, og også nogle personskader.

Udgået med rygskade

Sébastien Rogues (nr. 716) vinder af første etape måtte udgå, efter at han faldt ind i toppen af kølen og slog ryggen. Uheldet skete allerede på andendagen og efterfølgende ikke sov han ikke i fire døgn.

Sébastien Rogues måtte derfor sejle i havn på Cap Verde, for at blive tilset af en læge, som efter at havde tage røntgenbilleder af hans ryg, måtte komme med den kedelige meddelelse: "Hold dig totalt i ro". Han havde beskadiget en nerve i ryggen.

Sébastien lå pt på fjerdepladsen, med rigtig gode chancer for at komme helt op omkring førstepladsen, inden de sejler ind i The Doldrums – og store chancer for at bliver den samlede vinder af sejladsen.

Den eneste sejler, som deltager i sejladsen fra vores breddegrader, er svenske Ulf Brändström (nr 772). Han måtte også sejle i havn efter en personskade. Han havde en god første etape, hvor han blev nr 26 ud af 45 både i serie type klassen.

Alt i alt er der nu 11 både der er udgået ud af 84.

Vindstille og blæst

De førende både ligger lige før The Doldrums, og håber at de har valgt den rigtige vej igennem og over ækvator. The Doldrums kalder man det område imellem 5 grader nord og 5 grader syd, et område hvor det er rigtig, rigtig svært at forudsige vind og vejr.

Det ene øjeblik er der vindstille og det næste øjeblik blæser det meget. Og på både, der har så meget sejlareal betyder det, at der er rigtig mange sejlskift. Så der er sjældent tid til meget søvn og lange spisepauser.

Størsteparten af bådene ligger pt imellem ækvator og Cap Verde. De foreste både er lidt over halvvejs til Brasilien. Alt kan ske - det bliver spændende at følge.

Top 3 i de to klasser:

Proto type:

  • 1. pladsen  (nr. 747)   RAISON David   TEAM WORK EVOLUTION
  • 2. pladsen  (nr. 787)   NORMAND Thomas   FINANCIERE DE L'ECHIQUIER
  • 3. pladsen  (nr. 754)   DELESNE Bertrand   ZONE LARGE

Serie type:

  • 1. pladsen  (nr. 599)   MARIETTE Benoit  ODALYS VACANCES
  • 2. pladsen  (nr. 435)   KERBOURIOU Vincent  CGGVERITAS
  • 3. pladsen  (nr. 514)   BOUYSSOU Clément  DOUET DISTRIBUTION

Du kan læse mere her: www.charentemaritime-bahia.transat650.net/en

content-loader
content-loader
content-loader