Gå til hoved-indhold
Matchrace i Skovshoved. Foto: kdy.dkKapsejlads
Matchrace i Skovshoved. Foto: kdy.dk

Hestbæk vinder matchrace-DM foran Nordbjerg

Fire straffe blev der uddelt i finalen mellem den tidligere danske mester Lars Nordbjerg og prof-sejleren Michael Hestbæk, der vandt 2-1.

Af Troels Lykke |

Finalesejladsen i Skovshoved stod mellem Lars Nordbjærg og Michael Hestbæk og første sejlads bød på super meget dramatik, da der blev sejlet matchrace, der foregik i de ældre, men populære DS 37ere

I prestarten af første sejlads blev der uddelt ikke mindre en 4 straffe – 3 til Hestbæk og en enkelt til Nordbjærg. Det fortæller banedommer Jan Schlüter, der også er banedommer i Marstrands Wolrd Cup.

Efter at Michael havde taget sin ene straf umiddelbart efter starten, var spændingen taget ud af sejladsen og Lars kunne krydse mållinjen som første båd, og bare vente på at Michael tog sin anden straf inden han gik i mål.

I anden prestart fik Michael igen en straf, men det lykkedes ham at presse Lars over startlinjen og da Lars vente tilbage var han meget længe om, at flade helt under linjen, hvorfor Hestbæk kunne tage sin straf og fortsat have en komfortabel føring resten af den sejlads, forklarer Schlüter på www.kdy.dk 

Hestbæk førte fra start til mål i sidste sejlads

Tredje sejlads bød ikke på så meget dramatik, idet begge både startede pænt uden straffe. På første opkryds kom Michael et par bådslængder foran og holdt den føring til mållinjen og vandt dermed 2-1.

- Så blev man også lige danmarksmester i Match race:-)  Den havde jeg sku ikke lige set komme, men var godt hjulpet af nogle super gode gaster. Uden gode gaster er man ingenting i Match race. Tak til Henning, Thomas, Niels og Kristoffer for en fantastisk weekend her i det gode sensommer vejr, skriver Michael Hestbæk på Facebook.

Michael Hestbæk, Hestbæk, Henning Lambertsen, Thomas Hartvig, Niels Gramkov og Kristoffer Olesen endte således med guldet om halsen.

Lars Nordbjærg, Jakob Groth, Rasmus Winston, Jacob Guhle og Kaare Gyberg endte med sølv om halsen

Henrik Jensen, Erik Lund, Christina Refn, Niels Bjerregaard og Mads Juul Jørgensen stod med bronze om halsen under præmieuddelingen.

Det samlede resultat:

Skipper

Place

Michael Hestbæk

1

Lars Nordbjerg

2

Henrik Jensen

3

Camilla Ulrikkeholm

4

Rasmus Viltoft

5

Marc Wain Pedersen

6

Martin Boidin

7.5

Lars Hofmann

7.5

Henrik Christensen

9.5

Mads Degnegaard

9.5

Jan Gregersen

11.5

Josefine Boel Rasmussen

11.5

 

Michael Hestbæk under træning i America's Cup i Valencia i 2007. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader