Gå til hoved-indhold
Her ses Mads Christensen, der er manden bag sejladsen. Han sejlede på en First 34.7 og blev akkurat slået af en X-40. Foto: Peter SøgaardKapsejlads
Her ses North-sejlmageren Mads Christensen, der er manden bag sejladsen. Han sejlede på en First 34.7 og blev akkurat slået af en X-40 med Henrik Jørgensen. Foto: Peter Søgaard

X-40 vinder Øresund Rally

Men alle ni både blev vindere efter dyst til Malmø fra Hellerup med stor social faktor, inklusiv bytur til halv fire om morgenen. Læs beretning om den våde sejlads, se billeder og resultater.

Af Troels Lykke |

Weekendens ØRC 2011 var et kanon arrangement helt i Facbooks ånd, hvor alle kunne tilmelde sig og løbende følge med i sejladsens tilblivelse og afvikling..... på højde med ungdommens Facebook events.

Det skriver Henrik Jørgensen, der vandt den nye distance-sejlads Øresund Rally med sin X-40 Xbox fra Rungsted.

Denne gang gik det dog mest ud over beboerne i Malmö med musik og dans på dækket frem til 3:30.

Afvekslende vindforhold

Sejladsen blev afviklet under afvekslende forhold med roterende vindstille i starten, afløst af en jævn vind fra sydpå 10 knob. Målgangen var imellem molerne i Malmö, hvor deltagerwene selv skulle tage tid og SMS?e denne til Mads Christensen.

Ved ankomst til havnen ventede der moleø, snacks, rødvin og enddog sodavand til at køle de ivrige deltagere ned og varme dem op til fest på den fasionable Italiensek resturant ?Doc? ved havnekajen.

Her blev der feste igenne, og da festen ebbede ud her fortsatte den i havnen frem til 3:30, til glæde for de øvrige både og fastboende i havnen.

Trukket hjem med tømmermænd

Dagen efter humpede bådene hjemover til deres respektive havne på Øresundskysten. Farr 40?eren uden propel og Spækhuggeren med den stadig festklædte tømmermændsramte besætning.

ØRC er helt klart et koncept der er kommet for at blive, hvor alle kan deltage og uden det store administrative besvær for sejlklubberne.

Stor tak til arrangørene af ØRC 2011... og jo vi kommer igen til næste år.

Sejlerhilsen
Peter, Ivar, Helle & Henrik Søie Henrik
PS: Jeg behøver vel ikke sige hvem der vandt sejladsen. (det gjorde Xbox nemlig, red.)

America's Cup-sejler Morten Halkier sejlede med her i jakkesæt og matroshat. Her trækkes de hjem mod Hellerup.

KDYs Farr 40, MMM, sejlede med skipper og hovedsponsoren Skaaning Marine.

Råhygge på Tarok, en Swan 45.

Se flere billeder her

content-loader
content-loader
content-loader