Gå til hoved-indhold
X-34 med Steen Christensen under Mumm Stelton Cup i 2009. Foto: Troels LykkeKapsejlads
X-34 med Steen Christensen under Mumm Stelton Cup i 2009. Foto: Troels Lykke

Efterårsklassikker i Vedbæk på søndag

På søndag 2. oktober sejles en af årets helt store distancesejladser i farvandet ud for Vedbæk. Det er den traditionsrige Mumm-Stelton Cup, hvor 110 fartøjer er tilmeldt. Bank og Dorte O. stiller op.

Af Troels Lykke |

Sejladsen tiltrækkes typisk af de mest konkurrencebetonede sejlere fra hele landet. Ofte tillige fra Sverige og Norge. Skriver Børsen-journalist Ebbe Munch-Andersen i denne artikel.

I søndagens sejlads optræder tre sejladsmæssige pejlemærker:

1:  En norsk besætning på den godt 50 fods sejlbåd Cookson der stikker 3,7 m  og derfor næppe anløber Vedbæk Havn.

2: To både af typen Farr 40 fra KDY, deraf den ene med en ren      kvindebesætning med bl.a. Dorte O. Jensen som skipper, samt Gritt Bjørnshave som trimmer. Begge er de medlemmer af den 12 piger store bruttogruppe i  Team Malteser.
 
3: Den legendariske OL-vinder, Jesper Bank, som skipper på Carbon3. Det er en 40 fods triamaran, der ejes af Jonas Pedersen, Jacob Groth og Jacob Frost fra Tuco værftet i Fåborg.

Desuden nyder MUMM-Stelton Cup stor interesse blandt de mange elitesejlere fra de udbredte, men nu snart bedagede bådtyper, som eksempelvis Folkebåde, Knarr og Spækhuggere.

Champagne og skibslamper
 
Gennem mange år har denne sejlads været sponset af den franske vinkoncern Pernod Ricard Denmark og den danske designvirksomhed Stelton.

Præmiestrømmen er således dikteret af MUMM-champagne i stride strømme, samt brugsgenstande fra Stelton, herunder den kendte skibslampe. De mange præmier fordeles, såvel blandt vinderne af de mange løb i diverse bådklasser, samt som lodtrækningspræmier blandt samtlige tilmeldte både.

Fra Pernod Ricard Denmark  forklarer produktchef Frederik Willadsen, at produkterne fra firmaet er velegnet til at skabe stemning på vinderpodiet, og at firmaet knytter sig til sejladsen, fordi den repræsenterer en kvalitet af den art, som firmaets produkter også står for.

Rødder i 60erne

Han tilføjer, at den samme filosofi står bag selskabets engagement i eksempelvis Formel I.

Mumm-Stelton Cup har rødder tilbage i 1960´erne, Hvor Vedbæk Sejlklub arrangerede en mindre lokal kapsejlads under navnet Hven Rundt. En sejlads der blev populær, fordi den blev opfattet som en årsafslutning på sejlsæsonen, (hvor de fleste som regel havde sejlet for lidt).

Det følte flere og flere øresundssejlere også. Derfor voksede Hven Rundt konstant. Det tiltrak sponsorer og sejladsen udviklede sig således til, at blive årets største kapsejlads på Øresund – målt på antallet af deltagende fartøjer.

For Vedbæk Sejlklub er Mumm-Stelton Cup i dag den mest prestigefyldte begivenhed.

Tilmelding her

content-loader
content-loader
content-loader